Sefer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu linkteki olayla aynı mantık malesef.
Ön Söz: Bu güne kadar ki edindiğim tecrübelere dayanarak yazılmış şahsi görüşümdür lütfen saygı gösterin.

Hocam,

Yine beni taşlayacaklar ama bu rakam verilen hizmete göre inanın ki normal.

Devlete iş yaptığınızda en ufak bir şey olsa, hemen arayacaklar ve gitmeniz gerekecek.

En basitinden, temizlikçi kişi temizlik esnasında bilgisayarın kablosunu çeksin yada kazala bilgisayarın kablosu çıksın, memur arkadaş sabah gelir bilgisayarın düğmesine basar, bilgisayar çalışmıyorsa hiç bir şeye bakmadan teknik ekip ister, sorunu araştırmaz pc çalışmıyor diye sizi ararlar arıza var gidersiniz bir bakarsınız elektrik kablosu takılı değil.

Sonuç; Yok yere personel servis hizmeti verdi, masrafa girdiniz (Yakıt+arabanın bakımı+ lastik +personel maliyeti)

Ulan nereden bu işi aldım bile diyebilirsiniz, burnunuzdan getirirler.

İnanın ki, özel sektöre 100.000TL'ye yaptığınız işi devlete 3.000.000 TL'ye yaptığınız da zarar bile edebilirsiniz.

R10'daki arkadaşlarımızın büyük kısmı işi sadece kodlama yada tasarım olarak görüyor sıkıntı buradan çıkıyor.
Ciddi bir firmaya yada devlete çalışma yapıyorsanız proje tamamlandıktan sonra destek hizmeti vereceğinizi düşünerek fiyatlandırma yapmanız gerekiyor, bu destek hizmeti de genellikle yerinde destek olacak, yani adam arayacak tıpış tıpış kalkıp adamın ayağına gideceksin.
Hiç para almadan zamanınızı ve dünyanın en pahalı yakıtlarından birini(en pahalısı Türkiye demiyorum pahalılardan biri) harcayarak adamın ayağına gideceksiniz.
Belki sizin mesainizin yarısını o firmaya/kuruma harcayacaksınız.

Dışarıya iş yapmaya başladığım dönemlerde bir firmaya internet sitesi için 750 TL + masraflar şeklinde teklif vermiştim adam burnumdan getirmişti, Egemen Bey bu gün görüşmemiz mümkün mü diyor bende bir durum var diye gidiyorum neymiş sitedeki saçma salak renklerle ilgili bir şey danışıyor. l*n bunu telefondan sor, OLMAZZZZ illa beni görecek(neyimi görecekse artık) bir kahve ısmarlayacak.

Hemde yeri gelecek paranızı alamayacaksınız!!

Devleti kime şikayet edeceksiniz de paranızı alacaksınız.

Özellikle belediyelerde ödemeyle ilgili sıkıntılar olduğunu duymuştum.

İyi çalışmalar.