Seul adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende onu demek istedim iPhone üretirken sadece zaman değil maliyetde söz konusu kripto üretmek için ne zamana nede maliyete ihtiyaç yok.
10 dakikada bir yeni icat edilen coinler evet belirttiğiniz gibi ciddi maliyet, zaman gerektirmiyor fakat şununda farkında olmalıyız ki burada benimde sizinde bu konuda yazdığımız mesajlardan daha fazla zamana ve maliyete neden oluyor ki bizim burada yazdıklarımız her hangi bir şekilde bize maddi geri dönüş sağlamazken programlama dilinde yazılan kodlar , coini üretip ilk başta en kolay aşamasında coinden ciddi miktarda biriktiren mucidine az veya çok maddi bir değer oluşturuyor.

Coin içinde bir maliyet var. ( Mining işleminden öncede icat edilirkende )

Tabi Bitcoin'in mühendisliğinin, icadının maliyeti ile dogecoinin ki çok farklı olduğu için bugün Bitcoin sahipleri milyoner, Dogecoin sahipleri değil.

Etheurumda Bitcoinden sonra Bitcoin'in alt yapısını kullanarak yani mantığını ve felsefesini bir miktar kopyalama, direk taklit etme yoluyla icat edildi fakat farklı şekilde oluşturulan, harcanan emek bugün Etheurum'u çok farklı bir noktaya taşıdı.