Burası yeri değil ama örnek veriyorum Haber sitesi açtım AA, Hürriyet vb. sitelerde bulunan haberleri toplayarak sitede sundum. Bu kopya içerik diye bırakın TBM kazanmayı, sizce adsense izin verir mi?
haber sitesi açmak ve direk kopyala yapıştır yaparsanız bence adsense vermez fakar bu konu hakkında pek bir bilgim olmadığını söyleyeyim çünkü haber sitesi hiç açmadım.
Sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Anca haber sitesi çıkarabilir ama az özgünleştirsen problem kalmaz.
yani oda doğru
Hocam sanırım halen deneme yanılmalardasınız. Zira ben kendi finans siteme günlük içerik ekliyor ve bu içerikleri minimum 600 kelime olacak şekilde hazırlıyorum. İçeriklerimde değil kopya kelime genel olmadığı sürece başlıkları bile özgün girmeye özen gösteriyorum. Makalelerim ve ilgili resimlerim (öne çıkarılan görsel, yazı içi resimler) bile %100 özgün.
Ancak tüm bunlara rağmen elde edebildiğim maksimum TBM 0,65 kuruş. (Tabi AdWords veya Facebook reklamları yayınlamadım. Biraz kazanırsam yayınlamayı düşünüyorum.)
TBM 'in yüksek değerlere ulaşması için daha ne yapabilirim bilmiyorum. Bir webmaster, seo uzmanı veya adsense uzmanı değilim. Yeni başladım ancak sürekli birtakım bilgiler öğrenmeye devam ediyorum. Tabi sitem dördüncü ayını devirmek üzere. Belki bu yüzden düşüktür ama bu da bir teori.
hocam 4 aylık bir siteden bahsediyorsunuz. Nedeni 4 aylık güncel olabilir fakat googlede hit durumu ne onuda göz önünde bulundurmak gerek. Yani organik aramalarda tbm daha yüksek oluyor. Ayrıca 4 aylık bir site eğer dediğiniz gibi yapıyorsabız bu bir kaç ay içinde çok değerli bir yere varır. Googlede sıralamaya girmek önceliktir. adsense kazançları daha sonradır.