Bir çok kişi adsense düşük tbm gibi sorunlar olduğunu söylüyor. Bunu forumlarda hep okuyorum.
Ama bana göre düşük tbm nin bir çok nedeni var.
1)Site güncel olmaması (Belkide gerçekten en büyük sorun bu site güncel içerik girilmediğinde tbm düşük veriyor)
2)Konu bakımından yüksek tbm olmaması (Burda aslında herkes bunu belirtiyor fakat bana göre bu fazla etki etmez nedeni ise çerezlerden kullanıcıya reklam gösteriği için sitenin konusu biraz arka planda)
3) Forumlar(Bunun nedenini bilmemekle birlikte forumlarda adsense tbm düşük veriyor)
4) Yazı içeriklerini botlar için oluşturmak(Yoast seo kullananlar bilir. Anahtar kelime çok kullanılsın diye alakasız yerlerde yazının akıcılığını bozmak bence bu çok büyük bir sorundur.)
5)Yazıların uzun olmaması(yazıların uzun olmaması( Bu aslında hem tbm düşük olması demek hemde googlede sıralmaya girememek demek)
6)Reklam yerleşimi(Bu konuda pek bilgim olmasan nasıl yerleştirilecek gibi pek fazla bilgim yok ama bir sayfada en fazla reklam sayısının 4 olması ideal olan ise 3 olması yeterlidir. Belki anasayfaya 4-5 gibi koyabilirsiniz fakat bir yazıya en fazla 3 diye düşünüyorum. Yazı üstü yazı altı birde sidebar.)
Ben seo uzmanı veya adsense uzmanı değilim. Sadece deneme yanılma yoluyla bu fikirleri edindim. Hani bilk başlayanlar bir çok yazı okur. Bende çok okudum fakat bir çoğunun gerçekle alakası yoktu. Bende zaten bir kaç aydır anladım yani reklam nasıl yerleşirse daha verimli olur gibi bir çok konuda.
Mesela anasayfamda 6 tane reklam eklemiştim fakat tıklamalar çok düşüktü yazılarda 4 tane eklemiştim aynı şekilde oldu. Daha sonra anasayfaya 4 tane yazı içi 3 taneye düşürdüm daha verimli oldu.
Forumlar konusuna gelince kendim oluşturduğum soru-cevap bölümü vardı ordaki tıklamalar her zaman tbmsi blogta tıklanandab çok daha düşüktü. Yani aslında benimki tam forum olmasada sadece soru-cevap olsada tbm düşüktü.
Bu sonlarda yaptığım iyileşmeden sonra tbm yükseldi. Belki bir gün siteme fazla hit gelirse iyide kazanırım ama şimdilik konu hakkında böyle yani adsense tbm düşük değil sadece hatalar çok