mrtykc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam ayrı bir mikrofon kablosu taktım denedim. Hala aldı. Kablo 2. eldi güvenemedim acaba buda mı kırık diye..
Mikrofon kablosunu komple çıkarttım sesi hoparlorden verdim hala dip ses alıyor.
Acaba dedim torpaklama sorunumu var, uzatmanın prizini çektim. Sadece bilgisayarın gücüne bağlı idi ses kartı. Hala dip ses alıyor. O yüzden sorunun karttan olduğuna kanaat getirdim.

Bir de öğrenciyim çok zor biriktirdim bu meretin parasını. Sıfır ses kartı almak istiyorum, para yok
Alınan kaydı peki pc de ve farklı cihazlarda denediniz mi? Alınan kayıtta ses gelmiyor olabilir.
Benzer sorunları bende yaşamıştım. X prizde gelen dip ses başka prizde yoktu.
Veya bir laptoptan cızırtı gelirken, aldığımız kayıtlarda ses çıkmıyordu.
7 kanallı presonus kartım vardı, demo albüm için o sesler çok sıkıntı olmuştu banada, ama sonra çözümler bulmuştum.
Bence alınan mp3 çıktısını farklı kişilere dinletip imkan varsa deneyin.
Tamir gören ses kartından daha büyük sorunlar olabiliyor.
Ve bir diğer konu da, eğer 150-200 tl lik harici bir ses kartıysa ve aldığınızdan beri bu ses varsa cihazdan olması da muhtemeldir.

(not: şimdi presonusun biraz daha basit bir ses kartı var, adaptörsüz. Sokakta laptopla bile kayıt alabiliyorsunuz. )
http://www.alperdemircan.com/sarkilarim
Bu kayıtlar bu ses kartlarından çıkma mesela.
Presonusun ucuz olanı 400-500 tl aralığında şuan. eğer çok ucuz bir kartsa kendinden olabilir o dip ses.