UMSGBTM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bir kaç öneride bulunabilirim size. (Doğru anladıysam tabi yapmak istediğinizi)
1 - y.com ve z.com 'ada x.com siteleri için sadece form gönderimine aynı veritabanını açmak.
2- x.com'a bir api yazmanız. (ben böyle yapardım)

2. yola örnek veremek gerekirse x.com/form-al diye bir uzantı yaptınız bunun belirli değerleri ve güvenlik parametreleri olsun. z.com ve x.com 'da yapacağınız form işlemlerini otomatik olarak z.com/form-al kısmına post parametresi ile gönderin x.com diğer sitelerin yerine bunu veritabanına eklesin.
Cevabınız için teşekkürler sonuç olarak şöyle anlıyorum,

z.com/ornek.php olsun. x.com/form-al.php ile bu sisteme bağlanıp veriyi alıp veritabanına ekleyin mi diyorsunuz. Peki bunu anlık olarak nasıl yaptırabilirim, çünkü veri geldiği anda otomatik olarak sisteme eklenmesi gerekiyor. Her saniyesinde karşı tarafı sorgulaması da sunucuyu yormazmı bilemiyorum gerçi doğru mu anladım diyede

gencbeyin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
remote sql'i açıp tüm sitelerdeki kayıt işlemini aynı veritabanına yaptırmak en kolayı. sadece her sitedeki mysql bağlantı kısmına aynı database bilgilerini yazacaksınız.
anladım hocam, olmadı o şekilde yapalım o halde. bu şekilde bende beceremedim zaten