Aynen hocam, önceden birazda sosyalleşme ortamıydı forumlar, şimdi sosyal medyanında etkisiyle sosyalleşme işlevinden çok, ticaret faktörü kaldı, bu yüzden wm forumları hala canlı devam ediyor, ama dediğim gibi bu büyük forumlarda bir alt kategoriye özel açılan forumlarla hit kaybetmiş durumda... misal bugün bi vbulletin lisans bakayım dedim, vbulletin.web.tr diye bi forum çıktı karşıma buda burdan bir kategoriden götürmüştür, bu çeşit bilmediğim ne kadar vardır kimbilir...
büyükforum ilk defa sizden duymuş oldum.
ayrıca iyinet bilirim araçları için kullanırım. Daha öncelerine baktığımda iyinet gerçekten çok kullanıcısı olan bir forummuş. mesela ben oraya ilk üyelik açtım. yeni sorulara 1 kişiden fazla neredeyse cevap veren yok. cevap verenlere baktığımızda ise moderatörler oluyor genelde. Yani forumlar artık bir sosyal alan değil yani kimse takılmak istemiyor.
Bence bunun nedeni forumların sıkıcı olduğundan değil forumların hiç bir zaman kendine değişiklik getirememesi. Mesela şöyle en basit örnek hemen hemen hiç bir forumda bilgisayardan resim yükleme alanı yok bu çok büyük eksiklik aslında bakıldığında.
Ayrıca cevap verme yorum yapma gibi durumlarda sosyal medyaya göre çok zor olduğundan yani aslında zor değil. Ama sosyal medyaya göre baya bir zor. Kullanıcılar bu yüzden kullanmıyor olabilir
****** hiç görmedim bile ama şimdi girdim baktım baya büyümüş bir forum. Belki fark etmişsindir webmaster forumları genelde en hitli forumlar yani mesela bir çok forum var ama yinede hiç birinin o kadar iyi kullanıcısı ve hiti yok. Yani eskisi kadar yok