Hocam sayili forum sitesi var zaten artik. Asil sebep sosyal medya. Sosyal medya ciktiktan sonra forumlar bitti. Ben 2006larda donemin efsanelerinden buyukforum da yoneticilik yaptim, iyinet te yoneticilik yaptim, ikisi de artik yoklar.
Bakmayin buraya da herkes en iyisi oldugu icin ve ticaret amaciyla geliyor.
büyükforum ilk defa sizden duymuş oldum.
ayrıca iyinet bilirim araçları için kullanırım. Daha öncelerine baktığımda iyinet gerçekten çok kullanıcısı olan bir forummuş. mesela ben oraya ilk üyelik açtım. yeni sorulara 1 kişiden fazla neredeyse cevap veren yok. cevap verenlere baktığımızda ise moderatörler oluyor genelde. Yani forumlar artık bir sosyal alan değil yani kimse takılmak istemiyor.
Bence bunun nedeni forumların sıkıcı olduğundan değil forumların hiç bir zaman kendine değişiklik getirememesi. Mesela şöyle en basit örnek hemen hemen hiç bir forumda bilgisayardan resim yükleme alanı yok bu çok büyük eksiklik aslında bakıldığında.
Ayrıca cevap verme yorum yapma gibi durumlarda sosyal medyaya göre çok zor olduğundan yani aslında zor değil. Ama sosyal medyaya göre baya bir zor. Kullanıcılar bu yüzden kullanmıyor olabilir
Hocam sayili forum sitesi var zaten artik. Asil sebep sosyal medya. Sosyal medya ciktiktan sonra forumlar bitti. Ben 2006larda donemin efsanelerinden buyukforum da yoneticilik yaptim, iyinet te yoneticilik yaptim, ikisi de artik yoklar.
Bakmayin buraya da herkes en iyisi oldugu icin ve ticaret amaciyla geliyor.
Hocam misal birde ****** var, kaç yıllık bi site bilmiyorum ama buranın en az birkaç kategorisinin hitinden götürüyordur...
****** hiç görmedim bile ama şimdi girdim baktım baya büyümüş bir forum. Belki fark etmişsindir webmaster forumları genelde en hitli forumlar yani mesela bir çok forum var ama yinede hiç birinin o kadar iyi kullanıcısı ve hiti yok. Yani eskisi kadar yok