zipoyun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam pm atacaktım buradan yazayım herkes görür toplam işlemlerinizin maliyeti ne kadar para ve ne kadar süreyi buldu
Süre çok uzun sürmüyor. Tek seferde en az 5 iş günü Montenegro’da kalmanız gerekiyor. Bu sürede şirket kurulumu ve oturma izni için gerekli müracatlar yapılıyor sonrasında oturum izin kartlariniz adresinize gönderiiyor. Bir başka seçenek ise 2 iş günü kalıp ilk başvuruları yapıp (şirket kurulumu için) sonraki hafta 2 iş günü de oturum ve çalışma izni için gidiyorsunuz. (Parmak izi ve fotoğraf çekimi yapılıyor)
Montenegro’da bir şirket kurup oturma izni alırsanız; sadece kendiniz değil, ailenizi de şu anda geçerli olan bütün bu haklardan yararlandırabiliyorsunuz. (Eş ve 18 yaşının altındaki çocuklar)
Ben tüm bu işlemleri bir ajans aracılığıyla yapıyorum. Piyasada bu işi yapan çok firma var. 1750 Euro'dan 3000 Euro'ya kadar maliyetler değişiyor. (Benim maliyetim 2450 Euro) Uçak ve Otel hariç.
Şirket sermayeleri çok komik 1 Euro sermaye ile de şirket kuruluyor. İş yapmayı planlıyorsanız biraz sermaye koymak güzel olabilir.
Gittiğinizde ajansınızdan araba kiralayabilirsiniz;
20 Euro'ya Hyundai i30
50 Euro'ya Mini Cooper (Cabrio)
100 Euro'ya günlük Ford Mustang 3.7 alabiliyorsunuz.