Ajiba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- Her marka tescil belgesi işe yaramıyor demek istedim. Genel ibare olursa işe yaramaz. (+ coğrafi konumlar marka ibaresi olamaz zaten, arada almışsınız normalde verilmemesi gerekir)

2- Türkiye'nin zamanın en büyük alışveriş merkezlerinden birinin (10 yıl önce bilmem kaç milyar dolarlık olduklarını deklare eden bir grubundu) sayfa username adresini elimdeki marka tescil belgesini ibra ederek ellerinden aldım Yani özgün marka ibaresi ile işlem yapılıyor ama genel ibare ile işlem yapmazlar. Maalesef ki Türkiye Cumhuriyeti kanunlarından bile daha adil uygulamaları var bu konuda. Devletimin en üst düzey mahkemeleri de dahil adalet mekanizması, yalancı bilirkişi raporları hazırlattırarak ve onlardan 5000$ para istediğim yalanını da uydurarak gerekçeli karar yazıp, elimden 2 yılı geçmiş tescilli markamı alıp o gruba peşkeş çekti ama Facebook onlardan alıp bana verdiği marka ibareli usernameyi onlara geri vermedi. Öyle de adiller..
Facebook daha adeletli davranmış.
Bunun için farklı yapabileceğim bir işlem varmıdır. Markayı firma olarak da kullanan var.
Youtube üzerinde video vardı tescil belgesi ve kimlik görüntüsünü gönderdim videoyu sildiler.