angelicmoon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kudüs kararı amerika karşısında alınmış ilk Türk zaferi olduğunu biliyor musun hocam ? Ya neden insanlar güzel Türkiyem karşısında saf tutmuş ve ben neden Türkiyem için bir Türk'e o öyle değil böyle diyorum. Neden daha iyi olması için konuşmuyoruz da Türkiye şöyle kötü, böyle vergiler çok, ülkenin durumu kötü felan diye birbirimizle didişiyoruz. Vergiler nasıl azaltılır, ülke nasıl refaha kavuşur diye konuşmuyoruz. Hocam sence vergiler neden çok ? Herkes takılmış vergiye. İnsanlar doğru düzgün vergilerini ödemediğinden vergi yükümüz bu kadar ağır. Bak bende dahil çoğumuz vergi kaçırıyoruz. Bir esnafa gidiyoruz alışveriş yaparken karttan ödeme yapacağımızda 4 4 bölüşelim diyoruz. İnsanlar hayır yapıyor bunu vergilerinden düşürüyor. Bu şekilde yaparsak tabi ki gelişemeyiz. Bunları da yapanların çoğu zenginler. Senin iktidarın diye başlamışsın ya hani Ortadoğu projesi felan. Ortadoğu projesini başlatan kimler ? İngilizler yazar, amerikalılar oynar, israilliler de figüranlığını yapar. Ortadoğuyu bu hale getiren benim iktidarım değil. Arap baharı ile başladı ve bugünlere geldi. Ben vatanımı seviyorum. Kimse benim ülkeme dil uzatamaz. Uzatanın da dilini keserim. Sözüm size değil yanlış anlaşılmasın. Türkiye deyince akan sular duruyor hocam. Şunu da söyleyeyim ileride amerika diye birşey kalmayacak. Amerika düşmanlarını yanına çekiyor. Dostlarını ise uzağa itiyor. Yakına gelen düşman hala düşman ama uzaklaştırılan dost düşman oluyor. Olası bir savaşta amerika kendine müttefik bile bulamayacak.
Hocam Abd'ye karşı alınmış ilk Türk zaferi konusunda yalnışınız var. Osmanlı zamanında Abd vergiye bağlanmıştır ayrıca antlaşma Türkçe'dir. Ayrıca bu olay Abd'nin iki asrı aşkın tarihinde, yabancı bir dille imzalanan tek anlaşma olduğu gibi, yabancı bir devlete vergi ödemeyi kabul eden tek Amerikan belgesidir... ABD tarihinde kendi dilinde olmayan tek uluslar arası anlaşma Türkçedir ve ABD tarihinde vergi vermeyi kabul ettiği tek ülke Osmanlı Imparatorluğudur. Kaynak link