radyomevlana adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah yardımcınız olsun. Tabii ki istenilen meslek okunmalıdır fakat yaş gelip geçiyor. Her sınava tekrar girişlerde sıkıntılar çıkabilir. Sürekli ders ders ders bir süre sonra gerçekten sıkmaya başlayacak. Şöyle olabilir. Gerçekten hemşirelik bölümü güzel bir bölüm ortada ciddi bir durum yoksa devam edin hemşirelikle. Hemşire olunur biraz birikim yapılır sonra evlilik. Eğer isterseniz başka meslek için geçiş yapabilirsiniz okuyarak. Ama önünüzde bir düğün var bence iş imkanı varken bunu değerlendirin yoksa işler sarpa sarabilir daha da gecikebilir. Acizane görüşümdür.
Yaşlarımız 21 e 23. Evet dersler sıkıyor ve bu konuda ne yapmalıyım nasıl çalışmalıyım hiç bilmiyorum. İş imkanı kesin değil. Özeller sıkıntılı devlette ise alımlar şubattan önce yok.

Hussein adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle vizelerini ver bir buradan mezun ol.
Eğer çok ciddi bir nedenden istemiyorsan ve baska bir işle uğraşarak okuyabiliyorsan oku derim
Bence o kadar kotu de bir meslek degil
Allah yardımcınız olsun mutluluklar dilerim
Teşekkür ederiz. Ciddi bir nedenim var. Bu mesleğin vebali bana ağır gelmeye başladı. İnsan hayatıyla uğraşırız. Hata kaldırmaz bir iş. Birine yanlış bir uygulama yapsak hayatına neden olabilirim ve bu düşünce dahi bana çok ağır geliyor artık.

AJANSTURKA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hemşirelik güzel meslek. Vardiya sistemi haricinde iş olanakları ve maaşı da çok iyi. İlla bir şey okuyacaksan da psikoloji okuma. Mimarlık oku ne bileyim daha elle tutulur gözle görülür bir mesleğin olsun. Bu zamanda maddi imkanların elverişli değilse sakın okulu bırakıp başka bişey okuyayım deme. Hemşireliği bırakırsan ilerde pişman olacağını adım gibi söyleyebilirim.
Hemşireliği bırakmak için nedenlerim var. Neden psikoloji okunmaaz diyorsunuz? Bu konuda özel ilgim var. Zaten son sınıfım. Okulu bırakmayacağım. Sadece bitirip başka bir bölüm okuyup o işi yapmak istiyorum.