Merhaba Arkadaşlar,
15 yıldır aktif yazılım alanında faaliyet gösteriyorum. Bazı projeleri hayata geçirdik, üretmeye insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu yazıyı okuyan bir kişi olurda hayatında birşeyleri değiştirebilirse kendisine ve çevresine daha faydalı olabilir düşüncesindeyim.
Ülkemizde çok ciddi bir iş yapma, yaptırma ve yardımcı olabilme sorunsalı var. Örnek ilk teması alıyoruz yardımcı oluyoruz şunu şöyle yapabilirsin, sana şu şekilde yardımcı olabiliriz diye. Karşı taraf sadece öğrenmek istediklerini öğreniyor ve onu en kolay ücretsiz nasıl edebilir bunun peşine düşüyor. Tekrar cevap yazıyoruz size yardımcı olabileceğimiz başka bir şey varmı diye. Ne bir teşekkür ne bir geri dönüş. Arkadaşlar bu oran gerçekten son dönemde iyice artmış durumda. İnsanlar size soru soruyorsa bir istekte bulunuyorsa cevap dönün bunu menfaat için değil insanlık için yapın. Dünyadaki ilk amacımız insanlara yardımcı olmak olsun sonra zaten paranızı kazanırsınız. İnsanlara yardımcı olun mesajlarını cevaplayın dönüşlerinizi yapın. Bana çıkarı neki ben dönecem zihniyetini kafanızdan silin networkunuzu genişletin, sevilen insan olun, sempatik olun ve yardımsever olun.
Gelelim bu yazıyı neden yazdığıma yurtdışında özellikle avrupa ülkeleri ve amerikadaki temaslarımızda firmalara iletişime geçtiğimizde öncelik size nasıl yardımcı olabilecekleri üzerinde duruyorlar ve karşılıklı nasıl ve hangi yoldan çalışabileceklerine bakıyorlar. Eğer uygun değilse şu sebepten çalışamayız diye dönüş yapıyorlar hatta şunları düzeltirseniz çalışabiliriz diye dönüş yapanlar bile oluyor. Lütfen öncelik kendinizi, cebinizi değil insanlara yardımcı olmayı ön planda tutun. Eğer bunu yapmazsak işimiz çok zor gelecekte.