Selamlar, eticaret ile uğraşan arkadaşlara bir kaç sorum olucak.
Yıllardır eticarete olan ilgimden bu sektörde yaşadığım bir kaç yıkıma rağmen halen vazgeçemedim.
Uzun zamandır aktif olarak eticaret yapamasamda sektörü ve yenilikleri takip etmeye çalıştım ve yeniden (ilk fırsatta)bir girişim içerisine girmek üzereyim.
Eticaret için uygun olduğunu düşündüğüm bir alan adım var. Stoklu satış yapma imkanım maalesef yok.
Kadın giyim, aksesuar, ayakkabı, çanta, kozmetik gibi ürünler için Xml bayilik alarak satış yapma düşüncesindeyim.
Sizce ücretli hazır eticaret yazılım paketlerimi kullanmalıyım yoksa opencart vb ücretsiz yazılımlar mı?
Firmalar hep artılarından bahsediyor. Xml bayiliğin sizin için eksi yönleri nelerdir.
Müşteri memnuniyeti konusunda, yanlış ürün gönderimi, iade ve değişim süreçlerinde sorunlar yaşanıyor mu?
Bayilik aldığınız firma ürünü adınıza kargoluyor ama fatura gönderimini nasıl gerçekleştiriyorsunuz?
N11 gibi sitelerin komisyon oranları bildiğim kadarıyla yüksek, uğraştığınıza değiyor mu?
Yaptığınız reklamların sitenize geri dönüşü ne ölçüde? Günlük 100₺ bütceli bir Facebook reklamından ne kadar geri dönüş alabiliyorsunuz?
Kendi sitenizden mi yoksa n11 gibi sitelerden mi daha çok sipariş alıyorsunuz?
xml bayiliğinde kapıda ödeme imkanı sunabiliyor musunuz?
Aynı müşteriye birden fazla satış yapabildiniz mi? (Farklı zamanlarda)
Şu rekabet ortamında seoya harcanacak parayı facebook, adwords gibi reklam alanlarında kullanmak bence daha mantıklı. Sizce doğru mu?

Uzun oldu kusura bakmayın. Sonuna kadar okuyan arakdaşlara teşekkür ediyorum.
Cevaplarınızla aydınlanmak dileğiyle

Saygılarımla..