Gandak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bugün şunu farkettim Türkiye süper güç filan olsa dünyanın bizden çekeceği var.

- Sahibinden.com gibi bir web sitesi zaten ilanı uçuk bir rakama veriyoruz, birde ticari üyesiniz diye diretip bir tane ilan için ticari mağaza açmamı istiyorlar.

- Ziya diye bir eleman çıkar kendi yapmadığı responsive teknolojisini satmaya çalışır. Birşey üretmiyoruz, kimseye yararımız yok. İnsanlığa yararımız yok.

-Kıyas yapıyorum, kullandığınız teknolojilere bakın, adamlar milyon dolarlık teknolojileri insanlığa açmış 5 kuruş vermeden kullanıyoruz.

-Yazılımcıyım ona göre yazayım 3 5 tane; bootstrap, animate js, youtube, google gibi daha bir çok firma insanlığa yararlı olalım paramızıda kazanalım derdinde.

-Biz nasıl insanların kanına kadar sömürür, cebimizi nasıl doldururuz diye uğraşıyoruz. Verdikleri hizmette berbat ötesi.

-Mesela sahibinden mağaza aç diyor onun için bizi ara diyor, aradım yarım saattir mozart dinliyorum. Kardeşim açın tamam vereceğiz paramızı. Bari paranın karşılığında hizmet verin.

- Herkes kolay yoldan para kazanma peşinde, kimse emek edim derdinde değil ki. Nasıl kolay yoldan bir şeye ulaşırım derdimde. Her gün forumda "diploma her şey mi" konuları görüyorum. Kimsede emek verim, kendimi geliştireyim, birisine yararlı olayım gibi bir emel yok malesef.
- Üretime gelince millet olarak huyumuz direk engellemeye çalışıyoruz, destek diye birşey yok. Direk hafife alıyoruz, eleştiriyoruz, olmaz diyoruz, dalga geçiyoruz. Böyle bir ortamda kim ne üretebilir ki. Örnek verecek olursam bir zamanlar wordpress tarzı bir sistem yapıldı, sitede açıklar eksikler vardı evet, forumda ki bazı kötü niyetli arkadaşlar kim olduğunu bilmiyoruz direk sistemi hacklediler, dalga geçtiler, bunun yerine yapıcı olup destek olabilirlerdi.
- Bir zaafımız var ki, hemen kendimizi bir yere gelmiş sayıyoruz. Bazı medyanın gazı ile şişirilip birden sönen futbolcuları örnek verebiliriz. Birisi bir şahıs şirketi açıyor, hemen masa karşısında gözlükle kasılarak poz vermeye başlıyor, patron oldum gibilerinden. Gelişime açık değiliz malesef.
- Son olarak her iyi giden mesleği bayağılaştırıyoruz. Mesela avukatlık ve mühendislik mesleği artık bayağılaştı, birçok fakülte açıldı 10 kişiden 3'ü mühendis 2'si avukat, elimizde sadece sağlık dalları kaldı adam akıllı iş olanağına sahip. Mühendisim, sektörde herkes aç gözlü birilerinin emeğini yeme peşinde, adam ayda 10 proje alıyorsa 11. projeyi kovalıyor, diğer meslektaşı da ayda 1 tane proje alsam diye Allah'a dua ediyor.
- 3 yıl Gayrimenkul değerleme uzmanlığı yaptım bıraktım, niye mi bayağılaştı, girdiğimde 5000 kişi vardı lisanslı 3 yılda 9000 seviyelerini gördü, meslek bitti. Asgari ücretle eleman almaya başladılar. Nasıl bitti peki tüm diplomalar artık sertifika alabilir konuma geldi. Antropoloji mezunu yada arkeolog adamlar dahi bu sertifikayı alabiliyor, bir değeri kalmadı yani...