iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tabi paylaşayım, türkiye de deltoid bilgi tekonolojileri ltd şti, macaristanda ise monohdcom kft. 1 tanesinin cirosu yıllık 2 milyon tl diğeri ise 1 milyon tl.

diplomam var yazılım mühendisiyim ve ek olarak bilgisayar mühendisliğini türkiyede 2. sınıfta bırakmış birisiyim. diplomamı almadım demek mezun olmadım demek değil.

olayı hala anlamıyorsun ben arkadaşa üniversiteye gitmesin demiyorum, sadece diplomanın bir işe yaramayacağını anlatıyorum.

adsense gelirin var peki vergini veriyor musun her şirket gibi? 10k kazanıyorsun vergini vermeyip, 4-5 bin tl lik iş için üniversite okuyup diplomamla başvuracağım diyorsun. kusura bakma hocam ama gerçekten korkup cesaret edemediğin iş hayatı için diplomaya sığınmaya çalışıyorsun.
benim başvurduğum firmanın aldığı ihalelerin ortalama bedelleri senin bir yıllık cironmuş.

diplomanın tek başına bir şeye yaramayacağını bende biliyorum ama diplomasız (kendi girişimi haricinde) hiç bir şeyi istediği gibi yapamayacağını da biliyorum.

vergi vermiyorum. zaten yabancı sitelerden kazanıyorum amerikada ki parayı ülkeye getirip burada harcıyorum sisteme sokuyorum gerekte görmüyorum. 4-5 bin tl lik iş için üniversite okumuyorum ilerde hayatımı yaşarken ne olursam olayım mühendis olmak istiyorum.

korkup cesaret etmemekle alakası yok aptal değilim sadece benden az bilgi ve beceriye sahip adamların kağıt parçasına sahip diye benden çok maaş almalarının bana aptalca geldiği ama düzenin böyle olduğu için diplomamı alıp ondan sonra devam edeceğim iş hayatına. belki de bir daha hiçbir iş başvurusunda bulunmam bilmiyorum.