iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam kendi başarısızlığını diplomaya bağlıyorsun. Açarsın bi github, yaparsın yazılımı, açarsın bi linkedin alırsın freelance işlerini koyarsın portfolyonu oluşturursun, işe öyle başvurursun. Diploma yerine artık bunlar geçiyor. Okuldan aldığın diploma askerliğini 5 ay yapmana yarıyor. Çocuğun hayatı aydınlanmayacak diploma alınca ki karartalım. Diploma almasın da demiyorum, o üniversite hayatını, öğrenciliği, kazık yemeyi, arkadaşlık edinmeyi uzakta yalnızken görmesi lazım. Haksız yere geçilen sınavları, hocaların ileride işe yaramayan soruları sormasını, kopya çekmeyi, projelerde çalışmayı yaşaması lazım. Diploma işe yarar mı diye sorulmuş. Diploma işe yaramaz ama üniversite yarar. Demek istediğim, diplomana güvenip iş aramaya çıkmaması gerektiğidir. Elbetteki diplomalı biri olmak iyi birşey ama diplomalı olunca işin garanti değil. Aksine siz çocuğa boşa hayaller vermeyi bırakın.

İşe başvurmuyorum, iş başvurusu alıyorum. Baktığım şeyler önceden yaptığı işler. Freelance veya herhangi bir firmada yaptığı işler. Diplomasını sormuyorum bile. bana diplomalı değil iş yapan adam lazım. Senin o teknoparktaki firmalardan 30 kat daha büyük firma sahibiyimdir merak etme. Protel gibi bir firmaya başvurup ne yapacaksın? Bir kere hata burda. Hep en üstten başlanmak isteniyor. Başlarsın normal bir yazılım firmasında 2500 TL maaş ile 1 yıl orada çalışır kendini geliştirir sonra başkasına başvurursun. Sen direk 5-10 bin tl maaş ile başlayacağım diyorsan orada hatalısın zaten.
Ayda 2 iş yaparak kazanacağım parayı ne sebeple 20 iş günü harcayıp kazanayım?

Firmanız benim başvurduğum firmalar kadar küçük değilse şu firmanızın adını bir paylaşın belki iş başvurusu yapacak arkadaşlar çıkar.

Github hesabım yok ama müşteri geldiğinde her telden göstereceğim referansım var. Websitesi, mobil uygulama, otomasyon ve gömülü sistem olarak.

Benim görüştüğüm firmanın birisi hotspot geliştiriyordu kendi ihtiyaçları için adam bana daha önce hotspot yaptın mı dedi bende hiç hotspot işi gelmedi gelseydi yapardım dedim. Görüştüğüm genel müdür aynı zamanda gazi üniversitesinde öğretim üyesi profesördü.

Siz üniversite bitirmeden birşeyleri başarmış olabilirsiniz. Ki neleri başardığınızı da bilmiyoruz şu anda. Karşınızda ki insanın da başarısız olduğunu bilemeyeceğiniz gibi. Konu adsense vs geliriyse. Benim şu anda aylık 10k+ üzeri adsense gelirim var.