ACKGZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
daha önce nerelerde calıstınız protelde vs mi? su anda yazılım şirketlerinin %90 ı teknoparkta diplomana göre destek alıyorlar ona görede maaş veriyorlar. bence siz bir kaç yere iş başvurusunda bulunun ondan sonra yorum yapın. çocuğun hayatını karartmayın. bende senelerde diploma ne boka yarar der okumazdım simdi 25 yasındayım Allaha şükür bu dönem başladım okula vizelerimde çok güzel geçti.


sen kimseye kulak asma iyi bir üniversitede iyi bir bölüm oku. işi doğru düzgün öğren. sonra istersen çalışma.



ayrıca keşke ilk senemden itibaren azim ve istekle okula asılsaydım. kendi yaşıtlarımla mezun olur işimi gücümü yoluna koyardım
Hocam kendi başarısızlığını diplomaya bağlıyorsun. Açarsın bi github, yaparsın yazılımı, açarsın bi linkedin alırsın freelance işlerini koyarsın portfolyonu oluşturursun, işe öyle başvurursun. Diploma yerine artık bunlar geçiyor. Okuldan aldığın diploma askerliğini 5 ay yapmana yarıyor. Çocuğun hayatı aydınlanmayacak diploma alınca ki karartalım. Diploma almasın da demiyorum, o üniversite hayatını, öğrenciliği, kazık yemeyi, arkadaşlık edinmeyi uzakta yalnızken görmesi lazım. Haksız yere geçilen sınavları, hocaların ileride işe yaramayan soruları sormasını, kopya çekmeyi, projelerde çalışmayı yaşaması lazım. Diploma işe yarar mı diye sorulmuş. Diploma işe yaramaz ama üniversite yarar. Demek istediğim, diplomana güvenip iş aramaya çıkmaması gerektiğidir. Elbetteki diplomalı biri olmak iyi birşey ama diplomalı olunca işin garanti değil. Aksine siz çocuğa boşa hayaller vermeyi bırakın.

İşe başvurmuyorum, iş başvurusu alıyorum. Baktığım şeyler önceden yaptığı işler. Freelance veya herhangi bir firmada yaptığı işler. Diplomasını sormuyorum bile. bana diplomalı değil iş yapan adam lazım. Senin o teknoparktaki firmalardan 30 kat daha büyük firma sahibiyimdir merak etme. Protel gibi bir firmaya başvurup ne yapacaksın? Bir kere hata burda. Hep en üstten başlanmak isteniyor. Başlarsın normal bir yazılım firmasında 2500 TL maaş ile 1 yıl orada çalışır kendini geliştirir sonra başkasına başvurursun. Sen direk 5-10 bin tl maaş ile başlayacağım diyorsan orada hatalısın zaten.