delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eskiden bir söz vardı;
Ne olursan ol bir meslekte usta ol.

Bugün o söz değişti. Ne olursan ol herşeyden anla iş aramak zorunda kalmazsın.

Meslek Lisesi Mobilya ve Dekorasyon mezunuyum (üniversiteyi kazandım gitmedim)

Yaptığım işler;
Sanayi sitesi yöneticiliği,
Asus serviste yaklaşık 2 yıl
Bilgisayar donanım yazılım ve windows,office işleri
Android, ipad, windows tablet tamiri
Muhasebe ve ön muhasebe,
torna atölyesi imalat ve yurtdışı ihracat takibi
Enjeksiyon kalıp (sadece imalatında iş takibi)
Policor Akrilik ve benzeri malzemelerin tezgah ve yat işleri
Mobilya atölyesinde az bir zaman (genelde kendi işlerimi yapıyorum)
Çay ve organik meyve suyu pazarlama ve satış (hiç başarılı olmadığım tek meslek)
Kripto para al sat
Metal dedektörü satış, sunum ve video çekimi
Web sitesi tasarımı (amatör)
Adobenin hemen hemen tüm programları (genelde Photoshop, İllustrator, in design)
Video düzenleme (amatör imovie )
Google reklamları
Elektrik ve data kabloları konusunda teknik destek ve tamir

İnan liste uzayıp gider. Yazdığım tüm mesleklerde ya kendim yaptım (pek azını) ya da başka yerde çalıştım. İnan bana kimse diploma sormadı.
Ben daldan dala konan birisi değilim fakat sevdiğim işi yapıyorum ve hiç değişmeye niyetim yok.

Günümüzde tek işte para kazanma dönemi bitti. Az önce dedektör videoları çekmek için arazideydim. Şimdi geldim ve web sitesi, katalog, meyve suyu etiketi tasarımları için bilgisayarın başındayım. Gören de ayda 10000 lira kazanıyorum sanır para herşey değildir.

Tek endişen evindeki huzur olsun. Güven bana gerisi çorap söküğü gibi kendiliğinden gelir.

Farklı alanlardan gelir elde edebilmeniz ve bu kadar farklı alanı yeniden yeniden sıfırdan öğrenebilmeniz muhteşem. Fakat şu tespitinize: " Günümüzde tek işte paa kazanma dönemi bitti " düşüncenize katılmıyorum. Farklı bir çok alandan az veya çok gelir elde edilebilir fakat çok sayıda farklı alanla uğraşmak uğraştığınız işlerdeki derinliğinizi haliyle potansiyel gelirinizi de düşürür. Yaptığınız ve gelir elde ettiğiniz, emek verdiğiniz bu farklı alanlardan biri ana uzmanlık alanınız mesleğiniz diğeri yan uzmanlık alanınız, yardımcı mesleğiniz haline getirseydiniz emin olun yine ya benzer seviyede ya da daha yüksek seviyede kazanıyor olacaktınız. Tabi siz sürekli aynı iş üzerinde çalışmaktan çok çabuk sıkılıyorsanız sizin için bu tarz bir iş - meslek kariyeri daha mantıklı olmuş fakat potansiyel iş derinliğinizden ve haliyle gelirinizden ödün verdiğinizi unutmayın.