Tigria adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben amacını fark etmiştim zaten oyuzden ısrarla yazmasını rica ettim.Soruna gelirsek dostum. Bannerlarin asil amacı google'in görüntülü reklami gibi marka degeri oluşturmak ve siteye trafik sağlamak.
Elbette bir link veriliyor backlink sayilsa da gecici link olduğu için seo için cok az katkisi var o bütçeye kaliteli backlink almak cok daha mantıklıdır. Ozetle katkisi yok denilecek kadar az

Footer link ise dogru kullanıldığında çok fayda sağlamaktadır. Ama düzgün yapilmasi gerekir. Birden linke boğarsan ya da dandik yerden footer link alırsan google ceza verebilir
hocam bu footer linkleri doğru kullanma konusunu biraz daha açıp yönlendirebilir misiniz?

trakus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Footer almanında yolu yolu yordamı var. Banner link almanında yolu yordamı var. sen gider haber sitenin en altından moda sitesinden link alırsan ve bu link belli bir süre sonra kalkarsa hiç bir yararı olmaz. Sen ne kadar zeki isen google o kadar zeki normalde insanlar neden footera link koyar ? Referans amaçlı koyar mesela sen bir e-ticaret sitesi yazılımını ideasoft fimrasına yaptırdıysa footerda ideasofta link veren bir logo olur. Genel olarak da footer bu yüzden kullanılır. Bu tarz linklerde ömürü billah kalkmaz. Ama senin aldığım 3 5 aylık footer aslında footer link almanın doğasına aykırı bir durum. Footere kalkmayacak bir şekilde ve footera da doğal gözükecek bir şekilde kullanman lazım. Bir çok insan bu şekilde kullanmadığı için zararını görüyor ve bu yüzden footer zararlı diyor. Ama banner doğalında zaten belli sürelerde reklam verip daha sonrasında kalkmak var. Alakalı bir sayfadan gelen her link yararlıdır footer veya banner mı aldığın dofollow nofollow mu aldığın fark etmiyor. Mesela siz nasil bir site için footer veya banner almayi düşüyorsunuz ?

banner reklam almak istiyorum siteme. Seyahat alanında bir girişim var, kaliteli seyahat bloglarından alacağım bende bannerı, sonuçta aldığım reklamdan hit ve sipariş gelsin istemekteyim. Ancak sitem çok yeni bir site, kafama takılan konu şuki 2 yada 3 siteden banner alsam bu binlerce alt sayfa demek oluyor yani binlerce sayfadan link almak demek siteme. 1 aylık sitede bu durum nasıl bir tepki verir emin olamıyorum