ilkay_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
suan uni sinavina hazirlanirken bunalman bas koydugun bir isin sonuni getirememek gibi oluyor. sen universiteye bi girdiginde oradaki ortam senin gelisiminde buyuk yardimci olacak. ayrica basladigin isi zaman zaman bunalmis olsan da sonunu getir kardesim ama sen elinden geleni yaparsin uni olmaz ona uzulme diploma isine oek yaramayacak
1 sene gibi bu uzun süreyi yabancı dil ve programlama bilgimi geliştirmek ile geçirirsem üni sınavının bana katacağı şeylerden daha fazlasını katacağını öngörüyorum. tam da bu sebepten heba olacak zamanıma üzülüyorum işte hocam.
chnyrdkl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Disarda dünya kadar diploma sahibi işsiz insan mevcut. Torpilin yoksa kolay kolay iş bulamazsin. Kendini gelistirmelisin sadece diploma ile isler yürümüyor.
diploma ile işlerin yürümediği doğru ancak torpil sadece iyi bir istihdam için gerekir. ben düşünmeyi ve tasarlamayı seviyorum. yeni şeyler üretebilecek rahatlığa eriştikten sonra torpilimin olmaması yüzünden açlıktan ölmek korkacağım bi son değil.
mustafaysn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayır, her şey diploma değildir güzel kardeşim. Güzel bir Github profili, Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği diplomasından daha değerlidir.

Nasıl bir aile yapısına sahip olduğunu bilmiyorum ama ailenle "Bu hayat benim. İyisiyle, kötüsüyle ben yaşayacağım. İlla gurur duyacaksanız okuduğum okulla değil izin verdiğinizde yapacağım işlerle gurur duyun." konuşması yapabilirsin.

İyi bir eğitim şart. Fakat iyi eğitimin üniversitelerde ya da daha özel tabiriyle iyi üniversitelerde verildiği koca bir fiyaskodur.

Eğer bu okul mevzuunda aileni ikna edemiyorsan sana en büyük tavsiyem bol bol kitap okumandır. Okuduğun 4 kitaptan birisini ingilizce kitaplardan seçersen aynı zamanda yabancı dilin de gelişmiş olur. "Otur deliler gibi kod yaz" şeklinde bir tavsiyem tabiki olmayacak. Fakat Github'a girip ilgi duyduğun alanlarda projelere göz at. Kodunu nasıl yazmışlar, dosyaları hangi düzene göre yerleştirmişler, object oriented nedir gibi konuları anlamaya çalış. Çok çok beğendiğin projeleri kağıt üzerinde resmet. Bildiğin resmini çiz. Bu senin object oriented yeteneğini geliştirecektir.

Allah, yolunda yardımcın olsun kardeşim.
aynı fikre sahibim. ailem yapı bakımından fikirlere saygılı sayılır. bilgisayar işine ilgimin sonuç bulup bugünlere gelmesinde büyük pay babamındır diyebilirim. ancak haklı olarak çocukları için sözde garantili bir gelecek istediklerinden bu noktada pek laf geçiremiyorum.

programlamaya ilgim büyük. senelerdir web piyasasında olan birisi olarak blok zinciri teknolojilerinin teknik yapısını kavramaya karar verdiğim gündendir okuduklarımı zorlanmadan değerlendirebileceğim ve aklımdaki projeleri dökerek bu trene katılabileceğim seviyede en azından bir kaç dil öğrenmek istiyorum. kendim için python, go ve ardından c++ veya ruby öğreneceğim gibi bir yol haritası çizmiş olsam da buna zaman bulamıyorum. çünkü ders çalışmam gerekli.

kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Amacın Diploma ile dışarda iyi bir iş bulmaksa ;

Diploma = Şart
Diploma olsa'da yetmez Tecrübe şart = Sana tecrübe yapacak imkan sunmayabilirler. İşe alan tecrübe istiyoruz diyor ama bu insanları işe almazsanız tecrübeyi nerden kazanacak. Torpil'de şart.

Diploma + Tecrübe + Torpil = İyi bir iş
Diploma + Tecrübe = Orta halli bir iş anında bulunmaz vakit alır
Diplama = İş bulunmuyor
abdlkrm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ailemin baskisi yuzunden hayalim olan bilgisayar muhendisliginden vazgectim. Ailem surekli baski uygulayip ozelde gitme is bulamasin dediler. Bilgisayar muhendisligi kotu vs dediler. Ama siz siz olun vazgecmeyin. Sunu da unutmayin iyi bir universite esittir gelecek.
yorumlarınız aynı yanıtı kapsayacağından tek yanıt veriyorum. görüşleriniz için teşekkürler. lakin hedefim yüksek maaşlı bir iş, kaliteli bir istihdam falan değil. bunları isteyecek olsam da arayacağım yer türkiye olmadığından torpille falan işim yok. yazının hayat hikayesi kısmında söz ettiğim üzre girişimci ruha sahip inovatif bir insanım. geleceğimi kendi fikirlerimi hayata geçirerek tasarlamayı düşünüyorum, batmak umrumda olmaz.