Diploma sahibi olmak o işte muhteşem muazzam mükemmel işler yapacağın anlamına gelmez. Ben frontend developer statüsünde birisiyim 2006 yılından beri meraklı olduğum sektörün ekmeğini 2012 den beri freelance olarak çok yedim yeri geldi format attım yeri geldi bilgisayar temizledim yeri geldi inşaata gidip hamallık yaptım yeri geldi fotokopicilik yaptım hala da yapıyorum. Bir yandan frontend developer işini yürütüyorum diğer yandan fotokopicilikle uğraşıyorum bir kitapçı da. Sana demem o ki ailenin okuman için bir isteği var madem sınav stresini vs kafana bu kadar takmıcaksın. Herşey sözde diploma olarak gözükse de referansların yaptığın işlerin yapabileceğin becerilerin ne olduğu önemlidir her zaman bu sektörde. Ufak bir tavsiye çok kötü olmamak kaydıyla tutturabildiğin üniversiteye gitmelisin bence madem bu kadar içini kararttı sınava çalışmak istesen de çalışman bir sonuna bağlanmayacaktır diğer sınav döneminde. Ben diploması olmadığı halde bilgisayar mühendisinden daha bilgili adamlar gördüm. Hakkında hayırlısı olsun ama kafana da bu kadar takma. Takarsan kurtulamazsın hiçbirzaman.

Lise mezunu frontend developer.