AMP kullanmak mobil internet hızının düşük olduğu yerlerde ziyaretçilerinizin siteye rahat erişebilmelerini sağladığından, Google'a göre sizin site ziyaretçilerine verdiğiniz değeri gösterir. Google'ın neye ne kadar önem verdiği kimse tarafından tam çözülememiş olsa da, kendisi bunu önerdiğinden kullanılması faydalıdır. Ama ne kadar önemlidir? Bu soruya verecek cevabım yok.

Ancak, siteden hemen çıkma oranı yüksek ise bunun reklam gelirinize negatif etkisinin olması kuvvetle muhtemeldir. Örnek: Siteye girdim, aradığımı buldum, mutluyum. Ama o sayfadaki reklamların hiçbiri ilgimi çekmedi, site de beni ilgimi çekecek bir başka sayfasına yönlendiremedi. Mutlu mesut çıktım. %100 mutlu ziyaretçi, %0 kazanç. Siteye girdim, aradığımı buldum veya bulmadım, mutluyum veya mutsuzum, reklamlar da ilgimi çekmedi, ama bir yönlendirme var, kah ilgimi çektiğinden kah bir de şurada ne varmış şansımı deneyim düşüncesinden tıklayıp bir başka sayfaya girdim. Orada da aradığımı buldum veya bulmadım. Ama daha fazla sayıda reklam gördüm, bu ikinci sayfadaki reklamlardan birini tıkladım. Ziyaretçi memnuniyeti %0 olsa bile siz kar ettiniz.

Birini ötekine tercih edin diye yazmadım. Tercih sizin.