Önceki mesajlarda arkadaşların da belirttiği gibi, devir teknoloji devri. Uyum sağlayamazsanız, kendinizi ilkel olarak nitelendirmeniz gerekiyor. "WhatsApp'ı kaldırdım çünkü çok vakit alıyor" diyen arkadaşlar, muhtemelen iradelerine hakim olamayıp gün boyu ellerinde telefon dolandırmaktan korkuyor olabilirler. Üniversite 2. ya da 3. sınıftaydım ilk kullanmaya başladığımda. Nokia N95 vardı, hatırlayanlar bilir.

N95'te WhatsApp kapatılamazdı, arkada sürekli açıktı. İnternet hakkımızın az olması yanında gün boyu şarjda kalması gerekiyordu. Buna rağmen o dönem bile inanılmaz faydalarını görmüştüm. Şimdi ise, Almanya'daki halam ile 85 yaşındaki babaannemi kendi telefonundan görüntülü görüştürebiliyorum. Ya da İzmir'deki kuzenime "abi şu ceket yakışır mı bana" diye 2 dakikada görüş sorabiliyorum. İş telefonumda bile var; müşteri "bu yazı geldi ne diyor" dediği anda açıp inceleyebiliyorum. Kaldırma amacınız nedir bilemem ama günümüzde teknoloji budur ve bundan mümkün olduğunca faydalanmak gerekmektedir.