Ahmet'e sor bakalım, kaç para vergi ödenecekmiş, kaç para kira ödenecekmiş, kaç kişiye aylık maaş verilecekmiş? O işler öyle kolay değil. Ahmet işyerinin kirasını düşünmez, Ahmet müşteri olmasa da o parayı alacak olsa da. İş yeri zarar ettiğinde Ahmet cebinden para verecek mi? Patron bu ay zarar ettin, ben maaşımı almasam olur mu diyecek mi?
Tek taraflı düşünmek yanlış olur. 3000 TL'lik işin içinde KDV, gelir vergisi, kurumlar vergisi, iş yerinin kirası, çalışan eleman maaşı, şirket sahibinin payı bulunuyor.
Ahmet o işi beğenmiyorsa madem bu kadar kolay yapmak bu işi neden kendi iş yeri açmıyor? Sistemi savunmuyorum ama işveren tarafından da düşünmek lazım. Ben sosyalist bir insanım her bireyin eşit yaşamasını isteyen bir insanım ama 1 birey risk alıyor ve başarılı oluyorsa diğer bireyler bu bireyi alkışlayıp destek olmak zorunda. Çünkü risk alanın kaybetmesi yüksek. Herkesin risk alma şansı var, başarılı da olabilirsin başarısız da. Cesaretsizliği başkalarında suç arayarak geçiştirmek sadece kendi korkaklığının dışa vurumudur.
Bazıları Konuşmak için Konuşuyor dedimya davulun sesi uzaktan hoş gelir diye