Hocam haklı olduğunu farzedelim ve kahve muhabbetinden sıyrılıp biraz hesap kitap yapalım.

Faiz düşük ev veya araba alacağız lakin araba komple ithal fiyatı direkt $a bağlı.

Ev ise dolaylı yoldan $a bağlı. Hani $ artınca herşeye zam geliyor ya. $ yükselince benzine elektriğe gelen zam ürteim ve nakliye bandını etkiliyor kum, çimonto, demir vs derken maliyet dolayısıyla evin fiyatıda artıyor.

Kısacası faiz düşük olsada dolar yükseldiği için aldığın&alacağın ürünün maliyeti yükselmiş oluyor.

Sen ben kaybederken bu işte kim kazançlı çıkıyor?

1- BANKA
2- DEVLET (Alım satım vergisinden).
Sen paranı faize yatırınca haram oluyor ama bakıldığında banka faiz yoluyla sermayesine sermaye katmış oluyor. Haramı adamına göre destekleyen DEVLET POLİTİKASI sanki. Bu ayrı bir konu çokta dallandırmaya gerek yok.

DEVLETİN kazanması tabikide GÜZEL bir şey. Lakin izlediği faiz politikasıyla 16 yıldır insanları borçlandırıp cebinden para almasını bilen bir devletin kurduğu bu sistemden kazanmasını ve dolayısıyla halkına refah olarak geri dönmesini beklersiniz. Duruma bakıyoruz her geçen gün zam ve yeni vergiler geliyor. Yetmiyorki zam ve vergilerle daha fazlasını istiyor. Emeklilik hayal, emekli olduğumuzda nasıl bir sağlık sistemi bize bakacak muamma. Sanki bir yerde kaçak var gibi .....

Ama devlet refahı arttırdı yol köprü yaptı diyebilirsin. Yola ne yakışır araba. Arabayı kim satar üreten. Kim alır sen ben. Kim kazanır banka-yabancı sermaye-devlet. Devlet kazanıyorsa para nerde?

Kısadan hisse. Düşük kur düşük faiz güzel olan bu. Yoksa biri yükselmiş biri düşmüş sana bana faydası yok. Belki tasvip ettiğin kesimden geldiği için sana biraz şirin gözükebilir ama kazık aynı kazık.

mstfcvrm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konuda dönen muhabbetin kahvede dönen muhabbetten bir gram farkı yok.Faizler düşük tutulduğu için yük mecburen TL'ye biniyor ve dolar yükseliyor. Bunun tam tersi olsa dolar 3 TL'ye iner, sizde ev ve araba kredisi çekebilir misiniz bakalım?