Valla ben bıktım ve instant articles kazanç olayını ikinci plana attım en azından şimdilik çünkü gelir gider dengesindeki arasındaki fark çok arttı. Facebook'ta çok büyük değişiklikler var erişim, reklam, gösterim. Bunun tabi en önemli sebebi. Cambridge Analytica skandalıdır. Bu konuyu araştırmazsanız durumu iyi okuyamazsınız.
Ancak facebook bunları mutlaka çözecektir ama ne şekilde çözecektir göreceğiz. Zuckerberg Amerika başkanlığına ciddi ciddi hazırlanıyor 2020 için şuanda dış basında ne kadar cambridge analytica, rus reklamverenlerin 340 milyon erişimlik abd reklamları öne çıkarılsa da. Facebook kendi planlamalarını onu hallettik bunu halledeceğiz diyerek tam gaz devam ettiriyor.
Tabi bir de Türkiye etkisi var. Ben ilk sayfamdan çok ciddi rakamlar kazanırken o zaman kimse bilmiyordu doğru dürüst instant articlesı şimdi sayfa alayıp, kasayıp sponsora para basayım gelsin dolarlar. Gelmiyor.
Tabi bunlar benim görüşüm ama yakından takip ediyorum. Yapmanız gereken bu dönemde sabırlı olmak ve yeni şeyler üretmek biri bahsetmiş grup önemli yeni stratejiler geliştirmek sizin parayla bir şekilde kendinizi konuşturmanız değil insanların sizi konuşmasını sağlamak bunla ilgili planlar üretmek. Facebook birçok şeyi çözecektir adamların planlamaları ve hedeflemeleri çok geniş daha geçende kaç tane patent aldılar.
İnsanlara nasıl ulaşabilirimden ziyade insanlar beni konuşur, paylaşır, tepki verir sorusuna karşılık bir hareket planınız olmalı. İçinde reklam olabilir ama sadece yetmeyecektir. İçinde düzenli paylaşım olabilir sadece yetmeyecektir. İkisi de olabilir görüyoruz yetmiyor demek ki bizlerde yenilik yapmalı ve toplulukları harekete geçirmede bir şeyler üretmeliyiz.