OdemeHizmetleri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla ben şahsen Apple şirketinin dinlediğini biliyorum ama Google bilmiyorum. Aynı olay başımıza gelmişti arkadaşla. Bir konuda konuşurken sonra telefonu aldım elime gezinirken konuştuğumuz konuyla alaklı reklam gösterdi bana ürktüm

Dediğiniz şeyi yapan Apple değil kullandığınız uygulamalar. Apple, reklam verenlere bile savaş açmış durumda. iOS 11 ile Safari'de reklam takibini neredeyse minimize edecek özellikler ekledi ve bu özellik büyük infiale neden oldu.

Şu anda reklamcılık sektörünün en tehlikelisi öncelikle Google'dur. Google, özellikle Android kullanıcılarını parmağında çeviriyor. Bununla kalmayıp, Chrome gibi uygulamaları ile diğer platform kullanıcılarını da tek tek takibe alıyor.

Arkadaşın olayını ise şu şekilde açıklayabilirim;
Kullandığınız telefonun işletim sistemi Android mi? Android ise Google konum takibi herhangi bir uygulama veya işletim sistemi aracılığı ile anlık-belirli periyotlarda takip ediyor olabilir. Böylece konumunuza bağlı reklamları sunuyor diyebiliriz. Mobil işletim sisteminiz iOS falan ise Chrome, YouTube gibi uygulamaların da konum verilerinize erişim yetkisinin olup olmadığını bir kontrol edin derim.