EmirGulal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam size bu konu uzmanlık alanım dedim ama siz seo'dan bahsediyorsunuz. Affiliate mi değil mi öncelikle bunu bir karara bağlamalısınız.
Affiliate ise iframe alabileceğiniz yerler var pm atarsanız link gönderirim. SEO'dan pek birşey ummayın. Siz sıradan bir satış ortaklığı pazarlamacısı olarak bu rekabette yer bulamazsınız.
Travel affiliate araç kiralama vs dışında temel de iki kategoriye ayrılıyor. 1 hotel rezervasyonu, 2 uçak bileti satışı.
Bu iş genelde seyahat bloglama üzerinden yapılıyor. İçerik üretiliyor, takipçiler artıyor.
Ben Turizmciyim. Tursab'ı 25bin TL'ye alıyorsun. Ama affiliate için gerekmiyor, neden? Çünkü siz hotel veya uçak için rezervasyon düzenleyerek misafire/yolcuya herhangi bir fatura düzenlemiyorsunuz. Bunu, bağlı olarak çalıştığınız seyahat acentesi düzenliyor, siz sadece link ile ziyaretçiyi acenteye yönlendiriyorsunuz.
Yok ben affiliate olmucam, kendi uçak bileti fiyat karşılaştırma sitemi kurmak istiyorum diyorsanız 100bin TL'yi gözden çıkarmanız gerkekiyor ki IATA üyesi olarak uçuş saatlerinin api'sini alın.
Kaldı ki tutundurma çalışması yapmak rezervasyon satışlarını arttırmanız da size extra bir yatırım maliyeti oluşturacaktır.
O nedenle amatör düzeyde paranın kokusu yine adsense'den geliyor diyebiliriz.
Özetle, uçak bileti sektöründe rekabet üst düzey.
Affiliate olmak istiyorsanız adsense'e odaklanmanızı öneriyorum ama komisyon belki gelir diye de şöyle bir kenarda dursun demek yeterlidir
Acente olacaksanız IATA. Gerçi skyscanner kendi api'sini ücret ile veriyor ama ciddi bir ortak olmanızı ve hali hazırda yüksek trafik almanızı ispat etmelisiniz.
Trafik için ise bu sektör için adwords pahalı, seo masraflı diyebiliriz.
PM attim bakar mısınız.