Bütün ümidim gençliktedir
Foruma yeni üye olanlar da dışarıdan takip etmiştir. Üye olanlar zaten gözlemlemiştir. Alışveriş kategorisinde açılan konulara bi göz atın. Alan adı, internet sitesi, seo danışmanlığı, makale, hosting vs.. Hepsinde aynıdır. Diyelim ki bir ürünü beğendiniz ve sipariş vereceksiniz.
Satıcı: Buyrun efendim nasıl yardımcı olabilirim?
Müşteri: Ben hosting almak istiyorum ( Tabii hosting yeriene herhangi bir ürün de olabilir, değişmez, hep aynıdır )
Satıcı:Tabii ki, nasıl bir şey istersiniz?
Müşteri: Hızlı olsun, kasamasın, ucuz olsun
Satıcı:Tabii efendim. Tam istediğiniz gibi bir makineyi aylık 10 TL'ye verebilirim.
Müşteri: Tamam o zaman ödemeyi yapıyorum.
Makine hazırlanır ve teslim edilir. Fakat sıkıntılar kısa sürede başlar.
Müşteri: Benim site açılmıyor. Lütfen yardımcı olun.
Satıcı:Hocam siteniz çok cpu yiyor. Eklentilerinizi gözden geçirin ( Efendimler hocam oldu )
Müşteri: Eklentilerin hepsini pasif ettim ama yine aynı.
Aradan birkaç gün geçer.
Müşteri: Hocam kaç gün oldu sitem hala kapalı. Sorunu çözecek misiniz, yoksa R10'da şikayet konusu açayım mı?
Satıcı: Kardeşim, senin siten diğer siteleri etkiliyor. O yüzden kapattık. Git nerden istersen konuyu aç ( Önce efendim, sonra hocam, şimdi de kardeşim oldu )
Ve R10'da şikayet konusu açılır.
Satıcı:Ahmet beyle görüştük. Sorunun çözümüne yönelik yardımcı olmaya çalıştık. Fakat sitesinde bulunan eklentilerden bazıları, aşırı cpu yiyordu. Biz de mecburen sitesini suspend ettik. Bu durumdan dolayı üzgünüz. Fakat diğer müşterilemizi korumak zorundayız. Ahmet bey dilerse, ücretini iade edip yedeklerini verebiliriz ( Kardeşim bu sefer Ahmet bey oldu )
Moderatör ücret iadesi yönünde karar verir.
Satıcı: Tabii ki sayın moderatör. Kararınıza saygılıyız. Müşterimiz hesap numarasını gönderirse, iade işlemi başlatılacaktır. Muhasebe birimimize ilettik. İlk iş gününde ödemesi yapılır ( Halbuki teknik servis elemanı da, muhasebe elemanı da kendisidir ). Yaşattığımız mağduriyetten ötürü özür dileriz. Şikayet konusunun ve tarafımıza verilen eksi traderin silinmesini talep ediyoruz.
----------------------------------------------------------------
R10 evrim süreci işte böyle bir şey. Hosting için örnek verdim ama hemen hemen her sektörde durum bu. Neyseniz o olun arkadaşlar. Para bir şekilde kazanılır. Fakat dürüstlük bir erdemdir ve kaybedilince tekrar kazanılması çok zordur.