Maşallah aldığı maaştan arkadaşımın hemen boş olduğunu hemen anlamışsınız. 14.000'lik iş bulun ona başlasın. Boş olmadığını kanıtlasın hem size.
En son 1.5 sene önce görüşmüştüm. Yeni işe girmişti. Şimdi artmış mıdır bilemem. Başlangıcı bu idi yeni şirkette. 5 yıllık mühendislik tecrübesi vardı.
Şurayı oluyup öyle bir yorum yapmak lazım. Çevrenizde birisi yüksek maaşlı işe girdi diye yüksek maaş alanlar ordinaryus profesör, az maaş alanlara boş beleş denmez.
https://eksisozluk.com/yeni-mezun-mu...maasi--4074311
Denebilir hocam. Arkadaşım üniversiteye başladı ve haftasonları bir şantiyede gönüllü çalıştı. Haftaiçi program öğrendi, projeler hazırladı, konferanslara ve eğitimlere katıldı. Kendi çapında sitelerde yazılar yazdı. Çekici ehliyeti de vardı. Yani elinde sadece bir diplomayla iş başvurusu yapanlarla aynı seviyede değil. Bir işe başvurunca işveren kimi seçer karar verin. Arkadaşınız az maaş alıyorsa önce kendini sorgulamalı. Daha fazla maaş alanlardan eksiğim ne demeli. Sonuçta 14.000 maaşlı iş bulunur. Ama o işi hakedebiliyor musun önemli olan bu. 30 yıllık mühendis olup halen 7-8 bin lira maaş alanlarda var 5 senelik mühendis olup 10 katını kazananlar da var. Seviyen neyse o kadar maaş alırsın. Ekşisözlük'ün değeri neki kaynak gösteriliyor.
Hangi ülkede yaşıyorsunuz hocam acaba?
Türkiye Uşak. Diğer arkadaşa yazdığım cevabı okuyun.
Kendimden örnek vereyim. Bakın ben Wordpress teması satıyorum. Bu forumda öyle fazla da satış yapmadım. Uzun zamandır bu işle ilgileniyorum. Ama yeni başlayıp yüzlerce tema satanlar var. İnsanlar o temaları sevabına almıyor. Sen işinde ne kadar iyiysen o kadar çok kazanırsın. İş hayatında da durum birebir aynı. Elinde bi kağıt parçasıyla iş başvurusu yapan adama asgari ücret çok bile. Ama öğrenciyken kendi alanında çalışan, projeler hazırlayan, sektörde bulunan, kendini geliştiren insanın ise para kazanamaması, iş bulamaması imkansız.