Bende Elektirk Mühendisiyim. Mühendislikte başlangıç için iş bulmak gerçekten zor. Maalsef o kadar çok mühendis mezun oluyor ki. Asgai ücrete bile başlayan mühendisler var.

Artık işi bulduğuna göre bundan sonra sana tavsiyem, yeterli mesleki olgunluğa kadar ne kadar iş varsa ne kadar çok şey öğretecek iş varsa atlayıp yapmaya çalışmandır. Mesleğin dışındaki konularlada ilgilenmelisinki hayata bakış açında ve yorumlamanda diğer mühendislerden biraz daha farklı olsun.

Ben bundan 6-7 yıl önce işe başladığımda projelere keşif çıkartıyordum malzeme bilgim olmadan. Zamanla malzemeleri tanıdım daha doğru işler yaptım. Sonrasında firmada satın alma işten ayrıldı. Satın almaya ben bakarım dedim. bu seferde keşfini çıkardığım malzemelerin fiyatları hakkında bilgi sahibi oldum ve daha düzgün keşifler çıkartmaya başladım. Sonrasında iş yaptığımız şantiyelerde aldığım malzemelerin montajı ve devreye alma süreçlerinde bulundum. şantiyede gördüğüm aksilikler keşif çıkarırken malaliyeti etkileyecek kalemler haline geldi ve keşif fiyatlarım dahada düzenli hale geldi Sonrasında artık yeterli doygunluğa ulaştıktan sorna şantiye şefliğine başladım. Keşif biliyorum, malzeme biliyorum, fiyat biliyorum. Sadece işi yapmak kalmıştı. onuda 4 şantiyede tecrübe ederek kendimce tam olgunluğuma ulaştım Yani anlatmak istediğim kendini yetiştirerek bir çok mühendisten bir adım önde olmalısın.

İş hayatında başarılar