İlanı veren firmanın iyi bir firma olduğunu düşünüyorum. Büyük ihtimal ajanslara gittiler fiyat istediler ve çok yüksek fiyat söylediler. Eleman alıp çalıştırıp kendi isteklerini yaptırmak daha makul olacağını düşündüler. Gayet mantıklı bir hareket çünkü sosyal medya şu bu işi yapan ajanslar gerçekten akla mantığa sığmayacak fiyatlar söylüyorlar. Kuzenim bir ajanstan fiyat istemiş. Aylık sosyal medya yönetimi 1500 TL, günlük 1 adet içerik girişi, sistemsel düzenlemeler için aylık 2500 TL, internet sitesinin yapımı için 7000 TL vs vs. Bu şekilde 38.000 TL teklif yapmışlar. Aylık ise 4000 TL istemişler. Benim kuzenime teklif veren gavat firmalar gibi firmalar oldukça bu tarz ilanları daha çok görürüz. Adamın bu tarz ilan vermesinin tek sebebi, işten anlamıyor diye onu dolandırmaya çalışan firmalardır. Bundan %100 adım gibi eminim.

Ben naptım kuzenime 2000 TL'ye internet sitesini yazılım dahil yaptırıverdim. Ek olarak bir tane öğrenci arkadaş buldum grafik ile ilgilenen günde 1 içerik atıyor aylık 200 TL alıyor. Fotoğraflarını ise kendileri çekiyorlar. Şimdi 2500 TL'ye hallolacak bir işi 40000 TL gibi bir fiyata yapmak çok mu dürüstçe? 40.000 TL teklif eden firmanın yaptığı işlere bakıyorum her bir işi toplasan 1000 TL'ye mal olmaz.