Merhabalar,
Ben öğrenci değilim yaklaşık 15 yıldır sektörün(yazılımcıyım) içerisindeyim, ilanda yer alan vasıflardaki bir insan için çok az bir maaş olduğunu düşünüyorum.
Ek olarak öğrenci dediğimiz grup genellikle ciddi anlamda ucuza iş yapan, maaş beğenen grup oluyor. Benim tanıştığım öğrenci arkadaşlar çevremde mesleki olarak çalışan insanlardan yeri geliyor 10 kat daha ucuza iş yapıyorlar.
İlana gelecek olursak, bu tarz işletmelerde 1 tane personel alınır, web sitesinden, tasarıma, bilgisayar donanımından format attırmaya kadar her işte kullanılır. Siz bakmayın bu yazan iş tanımına. Bu işe girecek arkadaş gerekirse firmanın içerisindeki bilgisayarlara format bile atacak.
Yeri gelecek, iş yeri sahibi Ahmet koçum depoya bir el at, kamyon geldi mal indirilecek diyecek.
Demek istediğim şu ki; bu tarz firmalar genellikle joker personel arıyorlar.
İşin kötü kısmı, maaş iş veren için fazla alan için ise az oluyor.
Maalesef Türkiye de bilişimle ilgili bu durum bir türlü çözülemedi, hala oturduğumuz yerden para kazandığımızı düşünüyor insanlar.
Yazdıklarımı gayet net bir şekilde anladığınız için teşekkür ederim öncelikle.
Evet iş yerinde ki çalışma durumuna göre, yani format at, gel şunu yap denildiğinde, sıkıntı büyük. Ama yazdıklarına baktığımız zaman, yani istedikleri tarzda net olarak bir adam çalıştıracaklarsa eğer, iyi bir iş.
En önemlisi ise ikinci bir iş yapma şansınızda var. Mesela web sitelerinizi yönetmeye devam edebiliyorsunuz. Ya da farklı bir çok işinizi akşam veya haftasonu yapabiliyorsunuz. Demek istediğim, burada bir çok arkadaş var bu şekilde çalışan. İkinci işleri de R10'da mesela tanıtım yazısı satmak, işte web sitesi yapmak, sosyal medya için takipçi satmak gibi bir çok işi de beraberinde yürütüyorlar.
Ve herşeyden daha önemli olan, ne yazık ki ülkemizde ki gelir adaletsizliği, bilişim sektörüne olan bakış açısı bizleri buna iteliyor.
Kısacası evet maaş düşük ama, mevcut günümüz şartlarını ele aldığımız zaman, ne yazık ki binlerce kişi böyle bir işe sahip olmak istiyorlar. HAKLI OLARAK.