Ben Aliexpressten almıştım toplam değeri 120 TL'yi bulan iki ürün. 10 gün önce geldi herhangi bir sıkıntı olmadı. Sipariş verebilirsin takılmadan gelir.
Aliexpress olsa satıcıya söylerseniz düşük gösteriyor sıkıntı olmuyor ama Amazon'un düşük yazacağını sanmam. Gümrük işleyişi biraz garip Türkiye'de 200$ ürün alırsın sıkıntısız gelir 30 dolarlık üründe vergi çıkar şans.
Tamamen şans ne olucağı belli olmuyor.
75$ kadar sipariş vermiş olduğum hiç bir amazon ürünü gümrüğe takılmadı takılsa bile ups'den aranıyorsunuz miktar söyleniyor ödeme yapıyorsunuz ürün gümrükten sorunsuz geçiyor hocam
Amazonda gümrüğe takılma derdi yok çünkü en son tutarı öderken kargo + gümrük bedeli (varsa) onuda sizden tahsil ediyor. Yani gümrük vergisinide ödeyip almış oluyorsunuz
Dostlar yorumlarınız için çok çok teşekkür ediyorum. Elleriniz dert görmesin.
Amazonda $12`a satılan spigen ipad kılıfına trdeki bir eticare sitesinde 150 tl fiyat çekmişler birde indirimli diyorlar. Bilgisayarın başında kendimi kesmek üzereyim sinirden.Bu kadar fark mı olur yuh be kardeşim !
Gümrüğe takılsa da vergisini ödetiyorlarsa öder alırım yeter ki gelsin. Bundan sonra alışverişi yerel sitelerden minimuma indireceğim.