Konuyu başka yere çekip dağıtmak istemiyorum da ne olmasını bekliyordunuz. Bu millet yüzyıllarca İslam ile şereflendirilerek yönetildi. İslam ile dünyaya yüzlerce yıl hükmetti. Özünü ve gücünü İslamdan ve Kurandan aldı. Arapça kadar gelişmiş bir dili dünyanın diğer hiçbir dillerinde bulamazsınız. Arapça yazılan şiirlere gazellere bugün bile Türkçe olarak tam karşılığı verilerek çevrilemiyor. Arap Edebiyatının ne kadar derin olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Lakin özü Kuran ve İslam olan bu topraklarda Arap Kültürü nasıl işlemiş görüyor musunuz demek kadar abes bir şey yok. Bu topraklarda İslamın izlerinin silinmeye çalışılması daha 100 yıl oluyor. Şaşırmayın bu kadar.
Bizim kendi dilimiz var, ve biz islamdan önce kendi dilimizde şereflendirilmiş bir toplumuz.
Tüm diller ve Kavimler de Allah'tan gelir. Eğer herkes arapça konuşsun arap ismine sahip olsun istenseydi başka dil olmazdı.
Türk çocuklarına Türk isimleri konulmalıdır. Mütedeyyin arkadaşlar sahabe isimlerini de elbette çocuklarına koyabilirler, ama çocuğa Kuran'dan isim seçme meselesi saçmadır. Kuran arapça gelmiştir ve içindeki kelimeler arapça olduğu için arap dilinden seçilmiştir. Ama biz arap değiliz. Dinen öncü ve değerli peygamber, 4 halife ve sahabe isimlerini istisna olarak alıyorum ve dil tartışmasının dışında bırakıyorum. Ama bu isimler dışında kendini Türk olarak ifade eden arkadaşlar çocuklarına öz Türkçe isimler koymalıdırlar. Arapça dünyanın en gelişmiş dili diyecek kadar çok dil biliyorsunuz herhalde? Arapçanın çok gelişmiş bir dil olabilir, ama biz Türküz ve bizim yaşam yönümüz kendi dilimizi kullanmak ve onu geliştirmek üzerine kurulmalıdır. Çünkü türkleri bir birine bağlayan tek şey Türk Dilidir.
İsim önerim Sevilay