Kdrncr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu başka yere çekip dağıtmak istemiyorum da ne olmasını bekliyordunuz. Bu millet yüzyıllarca İslam ile şereflendirilerek yönetildi. İslam ile dünyaya yüzlerce yıl hükmetti. Özünü ve gücünü İslamdan ve Kurandan aldı. Arapça kadar gelişmiş bir dili dünyanın diğer hiçbir dillerinde bulamazsınız. Arapça yazılan şiirlere gazellere bugün bile Türkçe olarak tam karşılığı verilerek çevrilemiyor. Arap Edebiyatının ne kadar derin olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Lakin özü Kuran ve İslam olan bu topraklarda Arap Kültürü nasıl işlemiş görüyor musunuz demek kadar abes bir şey yok. Bu topraklarda İslamın izlerinin silinmeye çalışılması daha 100 yıl oluyor. Şaşırmayın bu kadar.
Siz sanırım Türkiye'nin sayılı dil bilimcilerindensiniz. Sizin gibi bir insanla r10 üzerinden tanışmak gurur verici. Ünvanınız nedir ? İlerde tez çalışmam için sizin gibi bir hocayla görüşmek isterim. Arapçayı bu kadar iyi çözümlediğinize göre sayısız makale ve teziniz vardır diye düşünüyorum. Aldığınız ödüllerin sayısını tahmin etmek bile istemiyorum.