LN'den okadar'da ümitli değilim ben, Sürekli node'ler kopuyor, yatırdığın balance'yi alamıyorsun, vs.. vs.. çok fazla sorunu olan ve çok basit, hiç prof görünmeyen bir cüzdan yüzü var. Antonop sürekli anlatıyor, sürekli video çekiyor ama LN üzerinde hacim veya işlem yok gibi birşey.
LN merkezsiz değil sadece Node üzerinden transaction geçerken hangi node'nin son (varış nodesi) olmadığı bilmiyor ve bu anonimlik katıyor ama merkezsiz demek doğru bir tanım değil. Sistemde dahil olan kötü niyetli kişiler için bir çözüm yok ne yazık ki.
Daha epey bir gelişmesi gerekiyor LN'nin
Ripple blockchain ile geliştirilmiş en yaygın kullanımı olan ve blockchain'e çok fazla güven getiren projelerin başında. Pek balon denemez bence Ripple'la.
LN için layer iki deniyor ama bunu sadece geliştiricileri söylüyor, Yoksa piyasanın genelde kabul ettiği bir durum değil. Bitcoin v2'den kastınız tam nedir anlamayadım ben açıkcası.
Versiyon iki olarak Bitcoin'e getirilen transfer ücreti ve transfer hızı çözümlerinden bahsediyorum. Birkaç ay önce insanlar Bitcoin çok geç transfer hızına sahip olduğu ve yüksek ücretler ödediğinden dolayı Doge ya da Litecoin gibi alternatif çözümler kullanılıyordu bugün ise bahsettiğim kriptoparaların Bitcoin'e karşı ekstra bir özelliği kalmadı. Burada Ripple'ye balon dediğim elimde Ripple bulundurmadığım anlamına gelmiyor, Bitcoin Cash'ı bile kabul eden bu piyasanın ne SegWit'e ne de Lightning Network'e adapte olma konusunda sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Lightning network daha yeni yeni ortaya atılmış bir fikir fakat siz arayüzden bahsediyorsunuz zaten geliştiricilerin Bitcoin'i teknik anlamda geliştirmek dışında görsel şölen sunmak gibi bir derdi bulunmuyor.