Türkiye internet dünyasında bir çok eksiği bulunan hatta gerçekte internet dünyasında hemen hemen herşeyi ithal almış bir ülke malesef. Bunun nenei webmasterların herşeyi en sonda yapıp destek bulmaması olabilir. Bir çok nedeni var mesela maddi durumda bunlarla başa çıkamama çünkü destek sadece fikir ile kalıyor. Maddiyatta gelince kimse desteği boşver olmaz diyor hemen. O kadar para internette bir proje yapacaksan altın al değerlenir mantığı var. Yada cebinde beş kuruş para yok sen gidip başkalarına kafa tutmak neyine.
Projem gerçekleştiremeyeceksemde burda paylaşayım dedim belki aklına yatan olur. Biri yapar belki maddiyat konusundada sbazı kişiler bu projeyi gerçkeleştirebilir.
Projem türk kullanıcılarına özel mail adresi.
Detaylar türk kullanıcılarına özel bir kaç domain adresi sarın alınacak ilk önce bu domainler üzerinden türk kullanıcılarına mail çekecek. tabi bu site üstünde olacak. ayrıca bir uygulamasıda yapılacak.
Proje büyüdükçe mesela türkiye domainlerine özel olarak mailler gönderilecek ve domainlerin mail adresleri için kullanıması için anlaşmalar sağlanacak.
mesela mail ben isterdim eksisozluk.com gibi türkiyenin büyük sitelerinden mail adresi için anlaşma sağlanacak. zaten böyle bir proje 100 domain adresine ulaştığınızda yeterli olacaktır.
ayrıca mail dağıtımında tüm host ve diğer şeyler sizin tarafınızdan dağlanacak. yani kısacası eğer türkiye kullanıcılarına özel mailler olursa türkiye vatandaşları yerli olan mail adreslerini kendi adına alacaklarına eminim.
ayrıca şehir domainleri ile anlaşılırsa bir çok firma sadece bu alan adından mail alacaktır. firmalar harç ben kendimde isterdim
fatih@urfa.com diye bir mail adresimin olmasını.
veya
fatih@r10.net hem kısa hem güzel
neden sadece bir mail adresinde bile ithal mailler kulanıyoruz ki ?