genciletisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teknikerler donanımsal iş yapıyor hocam. Pc teknikerleri genelde eli arkasında gezip ayın 15ini bekliyorlar. ( hepsi için konuşmuyorum ama bir çoğu öyle )
Anladım üstat. Fazlaca boş oturduklarını düşünmüyorum ama yalnızca donanımsal taraftaysa her gün formatlık, bakımlık, tamirlik iş çıkmaz gibime geliyor Atanmayı düşünüyorum Allah izin verirse.

khankurt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
evrak işleri klavye mause değiştir. öyle oturup yazılıp yaptırmazlar ağa bağlanmayan pc varsa başında dikilip nasıl ayarlıyor diye bakarlar. Ama genelde masa başı evrak işi yaptırırlar çünkü her kurumun anlaştığı bir yer var dır sadecebilgisayar la ilgili firma aradığında müdür " dur gardaş ben anlamam sen şunla konuş " diye sana aktarırlar bu
Şuan özel sektördeyim benzer işleri yapıyorum açıkçası, devlette de demekki yakınmış işler.

livorno87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Memur: X bey benim bilgisayarım candy crush açmıyor.
Tekniker: Kapatıp açın düzelir.
Üstat mübalağa yaptığınızı varsayıyorum

FerhatAYYILDIZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devlette rahat olursun. İyi bir ücret alırsın. Hep yatış. Ama kariyer yapamazsın. Özel sektörde çok yorarlar. Başlangıç maaşın düşük olur. Ama kariyer yapınca, çok çok iyi ücretler alırsın.
Üstat şuan özel sektördeyim, sigortam asgariden yatırılıyor maaş elden veriliyor üstü, işletmede bana ait olmayan işler sırtıma yükleniyor, açıkçası çoğu zaman ek mesaiye kalıyorum ek ücret ödenmiyor vs. derken biraz gına geldi açıkçası. İşletmeden midir bilemiyorum farklı yerlerde aynı şekilde diye düşünüyorum en azından görüştüğüm bir çok meslektaşım özelden şikayetçi.

aztech adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hangi kurumda çalışıyorsunuz metak ettim :-D
Bence çoğu yerde teknük personel yatış yaoamaz, heleki pc tekniker çok zor. Çünkü kurım büyükse şunun pc sinde şu çalışmıyor şunun yazıcısı şunun tarayıcı şunun internet... İş bitmez..
Misal o an bizlik bir iş yok üstat, dışarıdan parça tedarik edilecek vs. bu durumlarda kısıtlama yoktur herhalde

gamelear adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben 1 yıl teknikerlerin yanında staj yaptım. Genelde son kullanıcı desteği, Pc sorunları(format, donanım değişimi vs.), network sorunları, kamera sorunları, yazısı vs. gibi sorunlarla ilgilenirler. Günde 8 saat mesai varsa 6 saat yatış 2 saat çalışma stajer varsa daha çok yatış. 2016 yılında tekniker maaşı 3,5 k civarıydı şimdi ne kadar bilmem. Ama genel olarak bu yazdıklarım net. Yatmak istersen birebir. Ama yat yat nereye kadar önemli olan sevdiğin mesleği yapmak.
Anladım hocam yorumunuz için teşekkür ederim. Şuan 3200 TL bandında yanlışım yoksa tekniker maaşı.

brskzlky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yatiyorlar ustadim. Teknik hizmeti de disardan sirketlerile parayla yaptiriyorlar. En azindan bizde boyle sistem
Hangi kurumdasınız üstat?

vatanyazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kurumun bilgi işlem biriminde çalıştırılırlar genel olarak.
Kurumun büyükse, bırakın yatıp rahat etmeyi, akşamları mesai bitince herkes giderken siz iş bitmeden çıkamazsınız, haftasonları da kuruma gelip çalışmak zorunda kalabilirsiniz.
Kurumdan çıktınız diyelim, 7 gün 24 saat telefonunuz susmaz. Önemli durumlarda ya uzaktan bağlanır, ya da mecburen yeniden kuruma gelirsiniz.
İşyerinde iken bu kadar bilgisayar ve networkle uğraştığınız yetmezmiş gibi, tüm tanıdıklarınız da sizi bedava teknik servis olarak kullanırlar.

Artıları:
Herkesi tanırsınız, herkesin size işi düşer ve iyi geçinir.
Diğer personeller interneti kısıtlı iken, siz herhangi bir kısıtlamaya takılmazsınız.
Maaşı, düz memur personele göre yüksektir.
Üstat hangi kurumdasınız, bu kadar yoğun olduğu için merak ettim açıkçası

kuantum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu tarayıcı nasıl en erken kapanıyor