bazı insanlar bitirelim derken aslında "beni ne kadar seviyorsun, ben bitiririm dersem benim için gururunu ne kadar hiçe sayarsın" demek ister. yani her seferinde sevgi sınaması yapar (ör=>ben). 5. senesindeyim birlikteliğimin bugün eşim bana valiz şakası yapar. Çünkü valizim nerde diyenlerdenim kavga esnasında ama maalesef hadi git dese o an şakağıma dayasam daha az acıtır namlu. Bu huyundan ya da huyunuzdan vazgeçmelisiniz. kafada bitmeli olay. ne zaman yol arkadaşı olduğunuza inanırsanız o zaman gerçekten bitirelim sözü ortadan kalkar ama bu da sevgiden emin olmadan olmuyor maalesef. sizin sorununuz (benim nacizane fikrim) sevginizden emin olamamak. acaba seviyor mu? sevmiyor mu? ah şu papatya fallarına dönmüş olay. Lakin insan sevgiden asla emin olmaz, olamaz. bir ana baba sevgisinden emin olabilirsiniz, sonrasında da tereddüt ile geçer hayat. eşimden emin olamam ben mesela 5 senedir. bu da ufak şeyler için büyük kavgalar demek. ne yazık ki hayat oyunlar gibi de değil. hatalarınızdan ders alınca level 1den başlayamıyorsunuz ondan sonra 1. eş, 2. eş diye devam ediyor hep istemeden. Bence yapmanız gereken (yine nacizane fikrim) seviyor mu? sorusuna cevap aramayı bırakmak ve "SEVİYOR MUYUM?" sorusuna cevap vermek. Eğer seviyorsanız aşağı inmesini beklemeyin bir kutu çiçek ve lokum (bir de varsa ana baba) Allah'ın emri ile istemeye gidebilirsiniz, seviyorsanız iş bitmiştir zaten.
Sorun şu ki kadınlar aşk ister, erkekler anlayış. Siz sizi anlayan birisini isterken karşınızdaki kendisine aşık birisini istiyor. aşk ise anlamsız davranmak demek değil midir? En basit örnek eşim bana özel günlerde çiçek gönderse "acaba neden" derim ama ben göndermesem eşim "acaba neden" der. sorun bu bence. Erkek muhabbetini kadınlarla yapmayın ya da erkek muhabbetinden feyiz alarak kadınları anlamaya çalışmayın, doğaçlama davranın, gidip sevdiğinizi gösterin(eğer varsa (kendine bu soruyu sormalısın demiştim)). kadın sizi sevmese zaten asla size selam bile vermezdi. bunca zaman çektiğine göre seviyor demektir.