Herkese merhaba arkadaşlar. Dün akşam "Silikon Vadisi ve Girişimcilik" kitabının ilk 15 sayfasını okudum. Gerçekten Silicon Valley dizisi üzerine de okuyunca çok iyi oldu.
Bir alıntı yapmak istiyorum:
"Türkiye’deki en büyük yanılgılardan biri girişimini kimseye anlatmamak, “söylersem çalınır” endişesiyle yaşamak olarak görülebilir. Fikir Türk insanı için değerlidir, fikir müthişse gerisi teferruattır. Ne yazık ki değiştirmemiz gereken en önemli huyumuz bu. “Fikrinizi anlattığınızda zaten başkası da yapabiliyorsa zaten o fikir değersizdir” düşüncesi tüm Silikon Vadisi’ni kaplamış durumda. "

Şuan içinde bulunduğumuz durumları tüm gerçekliğiyle gözler önüne sermesi ve beni daha da bilinçlendirmesi bende büyük bir heyecan yarattı.
Bu kitabı sizinde okumanızı tavsiye ediyorum.

Kitap BKM tarafından ÜCRETSİZ yayınlanıyor.
PDF Linki

En azından şuan yarım saat ayırıp okusanız dahi işinize yarayabilir.
DİPNOT: İlk başta çok genel bilgiler veriyor. Okudukça açılıyor.

Kitabın Yazarı: Serkan Ünsal
ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu olan, Bilgi Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansı yapan Serkan Ünsal, Ericsson Crea-World ile kuluçka merkezinde kariyerine başladı. Sonrasında ise Turkcell’de Ürün Yönetimi, Proje Yönetimi ve İş Geliştirme Uzmanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. 2010 yılında Sodamedya kurucuları ve Mikro Ödeme A.Ş. kurucu ortağı Alper Akcan ile beraber dakick.com’u kurdu. Aksoy Internet Ventures’dan yatırım alarak yoluna devam eden dakick.com ile 2011 yılında En Yaratıcı Web Girişimi ödülü aldı. Yine aynı yıl New York merkezli bir organizasyon tarafından Türkiye’nin 10 En İyi Teknoloji Girişimlerinden biri olarak gösterildi. 2012 yılında ise ilk kitabı olan “Dijital Girişimcilik Rehberi” yayınlandı.