Merhaba,
$messages'in işaret ettiği class'ı ordan da select function'ı bulun. ctrl F ile "function select" aratarak bulabilirsiniz muhtemelen. başka bi class içinde başka bi select yoksa odur.
o fonksiyonu buraya yazarsanız daha net yanıt verebiliriz ama o fonksiyon şöyle bi şeydir büyük olasılıkla.
______ function select($bir,$iki,$uc){
fonksiyonun sonuna echo "select $bir from $iki where $uc";
yazdığınızda çıktıyı alırsınız. bu select fonksiyonu select'ler için gibi duruyo. verdiğiniz update örneği olmamış ama muhtemelen ne demek istediğinizi yanlış anlamamışımdır.
kolay gelsin.
merhaba arkadaşlar bazı sorgularım fonksiyon ile yazılmış ben sorgu nasıl yapıldığını anlamak için phpmyadmindeki gibi görme şansım varmı
mesela aşağıdaki gibi fonksiyon ile innerjoin kullanılmış normal sorgusunu çözmek istedim ben bu $messages nasıl yazdırsam sorgu şeklini ekrana verir?
<?php $messages->select("msj.id, uye.adsoyad, msj.aciklama, uye.tel, uye.email","messages as msj, users as uye","msj.yid=uye.id ORDER BY m.id DESC");yukardaki kodu aşağıdaki örnekte ki gibi açık çıktısını nasıl yazdırırım?
UPDATE `deneme`.`users` SET `email` = '''asasasl@asasas.ndet''' WHERE `users`.`id` =316