fatii adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bende bir soru soracam aslında satışla alakalı değil sadece merak konusundan soracam. örnek verdiğiniz diyelim ki adsense 10 tl aylık kazanç bunu 120 tlye mi satın alınacak. şimdi şöyle düşünelim adsense geliri sitenin satışı ile alakalı olması doğrumu? yani 10 yıllık bir site sadece ilgisizlikten dolayı kazanmıyorsa bu siteyi sadece adsense geliri ile almak sizce doğrumu. kendi siteme örnek vereyim 1-2 aylık site aylık geliri 5 tl ben bunun temasını 150 tlye satın aldım ve içerik falanda şuan 90 içeriktir. bunların hepsini yok sayıp sadece satışta adsenseyi mi baz alacaz.
Ayrıca hocam konunuzu baltalamak istemedim sadece meraktan sordum?
Sorunuz oldukça güzel ama şunu belirteyim, düşünelim 10 yıllık bir site geçmiş 10 yıl boyunca bir yer edinemedi ise ona bir sürü yatırım yapacaksın ki kendine gelsin canlansın ki canlanır mı bilemem de, belki de google cezası vardır.
Gelir konusuna gelince de adsense bugün olup yarın olmayan bir gelir, bir bakmışsınız sabah siteniz ban yemiş saçma sapan sebepten yada bir güncelleme gelmiş hit sayınız düşmüş, örnek vermek gerekirse benim elimde günlük 40 lira gelirli bir site vardı, bir ay sonra 25 liraya düştü. Güncelleme geldi site çöp oldu. Bu siteler arsa gibi ev gibi garanti birşey olmadığı için bu sektörde bu rakamlar oldukça ideal ve yeterlidir. Ha marka olmuştur, bir milliyet hürriyet gibi zaten bu site fiziki bir iş kapısına dönüşmüştür. Bu site için farklı rakamlar konuşulur.