Şu ülke büyüyor falan diyenlere sadece bir günlüğüne avrupanın herhangi bir yerine gitmelerini öneriyorum.
Vergiler ile geçinen bir ülkeyiz, üretim yok, para sadece içerde dönüyor ve dışarıdan ülkemize para girdiği yok. Bunun sonucunda yüksek kur ve kendi paramızın değersizleşmesi garanti olmuş oluyor.
Bazı arkadaşlar kendi topuklarına sıkıyorlar böyle giderse oy alamaz demiş, sadece şunu bilin şuan seçim olsa %60 alacaklar en az. Neden diye soracak olursanız çıkıp bir kişinin bakın afrinde neler yaptık demesi yetecek. Bizim halkımızın genel huyu böyle çabuk gaza geliyor ve herşeyi çabuk unutuyor. O yüzden uzun vade ülke geliştirmeye yada yükseltmeye gerek duyduğunu düşünmüyorum ülkenin başındakilerin, sadece son bir ay gündemi değiştirmeleri yetecektir nasıl olsa herkes herşeyi unutacak. Bide veremi gösterip sıtmaya razı etme durumuda bize özeldir, bunuda yapabilirler.
Aslına bakarsanız muhalif arkadaşların sorunu kendisinde araması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bir iktidarı güçlü yada güçsüz yapan şey muhalefetteki kişilerdir. Bu tarz yönetim sevmeyen ve şikayette bulunan insanların araştırma yapmasını rica ediyorum, şuan ki iktidara verilen oyların bir çoğu başka seçenek olmadığı içindir. Demek ki sizin savunduklarınızı bir seçenek olarak bile görmeyen insanlar var.
Neyse siyasetten uzaklaşırsak her zaman dilediğim gibi; umarım bir gün bu topraklarda kendi ürettiğimiz araçları sürer, kendi ektiğimiz ürünleri yer, kendi hayvanlarımızdan besleniriz. Günümüzde ekonomi yapısına baktığımız zaman bu işin içinden başka bir çıkış yolu yok.
Bide şuana kadar yazılmamış ama birisi çıkıp savunma yapmak için son senelerde ki araba satışlarının rakamlarını gösterecek ve "Madem fakir bir ülkeyiz bak her geçen sene araç satışları artmış" diyecek. İşte bende burda işin içerisinden çıkamıyorum zaten bunu diyen arkadaşım, abim, kardeşim. Bankalar kolay kredi veriyor herkes borç ile alıyor desek bana kredi çıkmıyor, adamlara atadan dededen toprak kaldı desek bana kalmadı, çalışıp kazanıyorlar desek ben o kadar kazanamıyorum.
Bazen tüm bu yaşananlar bana karşı kurulmuş milyonlarca kişilik bir tiyatro gibi hissediyorum. Ben fakir hissedeyim diye herkes rolünü süper oynuyor sanırım