Hocam btc kıtlığı olarak kast ettiğim elde kalmaması değil. Sonuçta elma armut değil bu
Bir anda herkes btc almaya kalkınca, satıcılar geri çekilmeye başlayacak dolayısıyla fiyat gittikçe yükselecek.
Bir anda 100.000 BTC talebi oluştuğunu düşünün, talep ne kadar fazla olursa fiyat artar.
Derinlik tablosunu düşünün 100.000 BTC'ye kadar alabilmek için belki fiyatı 15.000 dolara kadar satın almak zorunda kalacak.
Ek olarak fiyat hızlı yükseldikçe satıcılar geri çekilecek.
Dediğiniz doğru fakat ben manzaraya farklı pencereden bakıyorum onun için farklı görüntüler üzerine yoğunlaşıyoruz

Bir alt coin ele alalım. Sayfadaki hakim sermaye (ler) bir anda satışa geçtimi pat pat pat bir vuruyor onar onar kademe düşürüyor.. Bu arada bir kısım zarara vermeyip beklemeyi tercih etsede çoğunluk zarara bakmadan market fiyattan ya da yakalayabildiği fiyattan veriyor. Yani bir nevi o satışlarda btc değeri yükselmiyor düşüyor. Adam btc/ustd tahtasından alım yapmaya kalksa haklısınız ama o btc'yi altcoin tahtasından karını elde ettikten sonra (Kendi hesapladığı maliyet ile) daha ucuza malediyorlar. Genelde piyasa benim bildiğim bu mantıkla ilerler.