EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Yanlışmı anladım lütfen düzeltebilirmisiniz?

BTC'den çıkan para altcoinlere gitmişti, altcoinler şu an da bir hayli şişti.

Bu kadar yeter hadi BTC'ye dönüyoruz derse piyasa, BTC kıtlığı oluşmazmı?

Altcoinini satan BTC'ye geçerse talep arzı geçer ve fiyat patlaması olmazmı?
Selam ekonomi uzmanı değilim önce onu belirteyim. Piyasadaki basit oyunculardan biriyim sadece
Son bir - iki haftaya bakarsak bence tüm alt coinler ve tokenlerin (Özellikle de düşük satoshili olanlar) nerede ise tamamı en az +%50 artış gösterdi bitcoin karşısında bu yüzden altcoinlerin şiştiğini en azından çoğunun kar realizasyonu için sınırlarına geldiğini düşünüyorum.
Altcoin alış ve satışları zaten çoğunlukla btc takası oluyor. Yani bir nevi yastık altı tabir edeceğimiz bitcoin tekrar piyasaya dönüş yapmış olacak bence bu kar realizasyonlarında. Hali ile büyük sermayeler elde btc ile beklemez bunu değerlendirmek için ya yeni alt coinlere geçer ya da btc/usdt arasında alım satım yaparlar düşüncesindeyim.
Bitcoin kıtlığı için ise sürekli olarak kazılan madenler vs zaten yeni girişler olduğundan o konuda bir kıtlık yaşanacağını sanmıyorum en azından bu günkü piyasa şartlarında.
İlk mesaj da da belirtmiştim kesinlikle yatırım tavsiyesi değil sadece kendimce piyasa gözlemlerimdir. Herkese bol kazançlar dilerim.