Ty3 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu seçim kişilikle alakalı mesela ben bir başkasının emrinde çalışmak istemezken başkası ister ve önemli olan neden? Yani neden kendi işini kurmayı düşündün? Bunu düşün ve düşün
-
Dışarıda çalıştığımda aldığım paranın bir sınırı var, ama kendi işimi yaparken alacağım paranın sınırı bana bağlı ve dışarıda çalışırken işten ayrılma/atılma vb. durumlarda istersen onlarca yıl çalış çıktığın andan itibaren bir kazancın yok artık. onlarca yılın emeği de sadece emek verdiğin günleri kurtarmak için. Ama kendi işinde eğer pasif gelir elde etme düzeyini oturtabilirsem bu daha makul geliyor. Kendi işimi yapma amacım bunlar aslında

kocaelimedya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer projelerinizi devam ettirmenize engel olmayacak ve bu işi gerçekten isteyerek yapacaksınız bence kabul edin. Hiçbir işin garantisi olmasa da, söylediklerinize bakıldığında oturaklı bir işe benziyor. Bu sırada projeleriniz üzerinde çalışmaya devam edersiniz.
-
O yorgunlukla verimli olabilir miyim bilmiyorum. Şu an bile tüm işleri gün yetiştirmekte zorlanıp zamanla yarışırken :/

VDS.TC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence çalışmalısın, günümüz Türkiyesinde mükellef olmak gerçekten zor, olup da tutunabilmek ise ayrı bir mesele. Sabit maaş+sigorta her zaman iyidir. İş dışında ve haftasonları kendi projelerine vakit ayırabilirsin.
Ya da bir süre sermaye biriktirmek amacıyla askere gidene dek çalışmalıyım. Ancak askerden geldikten sonra da aile ve çevrenin beklentisi olacak hayatı düzene koymak için evimi ayırmak, düzenli iş ve evlilik vs. gibi. O aşamadan sonra girişimci olmak çok daha zor sanırım.