Merhabalar, bu aralar beni forumda aktif görüyor olabilirsiniz çünkü aktif kullanıyorum Ben Selçuk, 20 yaşında üniversite öğrencisiyim. Lise 1.sınıfta web hayatım başladı ve şuan üniversite 2.sınıftayım. Yani 6 sene olmuş. Son 2-3 yıldır ise artık kurumsal çalışabildiğimi farkettim. 6 yılda kendimi hem web siteleri hem de grafik tasarım alanında geliştirdiğimi düşünüyorum. Gelelim konunun amacına. Bu konuyu açmamın amacı hedeflerimi ve bu hedeflerim doğrultusunda yaptığım çalışmaları paylaşmaktır.
HEDEFİM:
Hedefim kendi ajansımı kurmak. Web tasarım, grafik tasarım, SEO gibi hizmetler verebilen bir ajans. Web işlerine başladığım günden beri hedefim bu yönde. Başlarda hayal ediyordum ama son 4 yıldır hedefim haline geldi. Hedef ve hayal arasındaki ince çizgideydim. 4 yıldır webmaster forumlarında ve facebook gruplarında web alanında hizmet verdim. Bu zamana kadar hep cep harçlığı niteliğindeki kazancımdan dolayı herhangi bir birikimim yok. Fakat bu zamandan sonra hem web işlerindeki kazançlarım hem de babamın desteği ile belli miktarda sermaye oluşturup ajansımı kurmak istiyorum. Babamın desteğinden bahsetmek istiyorum. Babamın da şirketi mevcut ama şirket dediğime bakmayın öyle çok büyük bir şirket değil. ( Terslikler olmasaydı belki de olabilirdi ) Mobilya ve ferforje ürünlerinin imalatını yapan bir şirket. Babama bu durumu anlattığımda şuan babamın ofisinde bulunup satılmayı bekleyen masa-sandalye gibi ürünleri gösterdi. İstediğini sat istediğini yap diye de not düştü Ürünler doğal ahşap ve tasarım ürünler (özel üretim) olduğu için fiyatları çok ucuz değil. Ben de kabul ettim tabii. 2-3 masa sattığımda hedefimin gerçekleşmesi için çok yaklaşmış oluyorum. Tabii bu masa sandalye gibi ürünlerin satışı tek seferlik değil her ay ofis ve kendi masraflarımı gidermek için düzenli olarak satabileceğimi söylemişti babam. Buraya kadar her şey güzel, peki ya ne gibi yol izleyeceğim?
YAPTIKLARIM:
Her ay düzenli olarak mobilya ve diğer ürünlerden satış yaparak bir süre giderlerimi karşılayabilirim. Madem böyle bir fırsatım var ben de bu fırsatı e-ticaret ile değerlendirmek istedim. Ev ve ofis dekorasyon ürünlerinin yer alacağı www.dekorezyon.com isminde e-ticaret projesine giriştim. Kurulum henüz devam etmekte. Amacım hem babamın hem de benim kazanmamı sağlamak. Bu proje asıl hedefim için bir köprü görevinde bulunuyor.
Gelelim web tasarım ajansına. İsmimi seçtim bilenler görenler mutlaka vardır. İsim Pix Ajans ve ismi nedense çok beğeniyorum ve bu iş için çok uygun geliyor. Yaklaşık 2 ay önce bu ismi düşündüm ve domaini aldım. Bu hafta içerisinde de logo ve kurumsal kimlik çalışmasını yaptım. İşler iyice ciddiye bindiği için işleri hızlandırmak istiyorum. Kurumsal kimlik ve logo çalışmasını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz. Bir sıkıntı olmazsa da 1-2 hafta içerisinde kurumsal kimlik çalışmasındaki seti bastırıyorum. (Kalem silgi defter ve kartvizitleri)
Ofis olarak başlangıçta home ofis şeklinde çalışmayı düşünüyorum. Nedenine gelecek olursak ailemden bağımsız yaşamayı öğrenmem gerektiğini düşünüyorum. Nereye kadar aile ile yaşayalım? 3+1 daire kiralayıp 1-2 odasını ofis olarak kullanmayı düşünüyorum. Odalar bildiğimiz ofis tasarımında olacak. Ajans bünyesinde çalışanlar olmayacak mı derseniz tabii ki olacak. Özel odam ile ofis odalarını bir şekilde ayırıp ev tamamen ofismiş gibi göstereceğim nasıl olacağını ben de düşünmedim düşündüklerim bunlar Kısacası çalışanlar rahatça çalışabilecek ben de zaten bu durumdan rahatsız olmam. Kazançlarım normal bir ofisi döndürebilecek seviyeye geldiğinde hiç vakit kaybetmeden normal ofise geçeceğim.
Okuyanlara ve görüşlerini belirtenlere zaman ayırdıkları için teşekkür ederim. Konuyu devamlı güncelleyeceğim. Yaptığım şeyleri sizlerle paylaşıp belki de başka bir girişimciye yol göstermiş olurum ya da bilmediklerimi sorar sizden öğrenirim. Herkese iyi çalışmalar dilerim.