BilgiAdam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biraz baktım. Hangi bayrağı taşıyorsa oranın kanunlarıyla yargılanıyormuş. Sonuçta hukukçu değiliz. ilk mesajımı güncelleyeceğim.
Sungurbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
burada suçun bittigi yerin kanunlarına göre bir yargılama yapılıyor diye biliyorum. yani kim kurtarıp hangi ülkeye götürdülerse o ülkenin kanunlarına göre yargılanırlar.
Arkadaşlar hoca soruda "kanunlara ilişkin boyutunu bir kenara bırakın" yazmış

Glory adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel soru. Öldürülen kişi gerçekten deniz suyu içtiği için ölecek ise ceza vermezdim.
BilgiAdam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olay uluslararası sularda olduğu için, herhangi bir ülkeye bağlı sayılmıyor. Bu sebepten dolayı 1 gün bile ceza veremezdim. (Benim bildiğim kadarıyla yasalar böyleydi.)
Sungurbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şimdi burda olayı tek tek ele almak lazım biri adam öldürmeye azmettiyor digeri kasten adam öldürüyor bunun yanında elbettteki hafifletici sebeplerde var. Ben bir hüküm verecek olsam hafifletici sebepleri göz önünde bulundurarak birini adam öldürmeye azmettirmekten digerinide kasten adam öldürmek suçundan yargılardım.
REeL13 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Faydacılık bakımından değerlendirecek olursak öldürüp yemeleri mantıklı. Çünkü zaten hastalanmıştı ve daha erken ölme ihtimali vardı. Onu öldürüp yiyerek en azından diğer geri kalanların yaşaması sağlanmış oldu. Bunu yapmasalar hepsi birden ölecekti belki. Bu olayın içinde bizzat olsam bu şekilde bir karar veremezdim, oda işin diğer boyutu
appachii adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En alttaki bold yapılmış alana göre miçonun öldürülmesinin, normalleştirilerek, hatta haklı sebepler öne sürülerek siyasallaştırılıp, ahlaklı bi şekilde gösterilmesini istiyor. Buna dayanarak ;
içtiği deniz suyu nedeni ile ölmesi neredeyse kesinleşen miço kendi yaptığı hatası ile belki canından olacakken, 3 insanın yaşamasına da umut olmuştur. 4 canın çaresizce ölümü beklediği bu süreçte, miço zorunlu kalındığı için öldürülmüş, neticesinde diğer 3 kişinin yaşam süresini uzatarak kurtulmalarına imkan sağlamıştır. Olay diğer 3 kişi tarafından DOLAYLI YOLDAN nefs-i müdaafa olarak bile adlandırılabilir.
Hukuksal (Siyasal) Sonuç : Beraat
Vicdani Sonuç : Azmettirme ve kasten adam öldürmeden ceza.
Güzel yorumlar gelmeye başlıyor.
Peki arkadaşlar miço kesin ölmemiş,ölecek gibi görünmesi öleceği anlamına gelmez.Miço öldürülmeden önce yardımın ne zaman geleceği belli değildi belkide biraz daha beklediklerinde yardımın gelmesiyle miçoda kurtulabilirdi buda miço açısından bir faydacılık değil midir ?